Masa kini ramai juga yang takut untuk minum air kacang soya kerana ada juga artikel yang menulis bahanya air kacang soya ni. Bagi penggemar-penggemar soya mereka rasa khuatir adakah soya yang mereka minum selamat?
Bagi penggemar soya, anda tidak perlu risau atau khuatir, ini adalah kerana tidak semua soya yang ada di pasaran TIDAK SELAMAT. Jadi, anda perlulah mengetahui beberapa kriteria untuk anda jadikan panduan sebelum anda membeli soya yang SELAMAT diminum.
Jom kita tengok apakah ciri-ciri yang perlu diambil kira sebelum anda membelinya.
- Adakah ia ditanam secara organik?
- Tidak menjalani proses genetik (Bukan GMO)?
- Adakah mengandungi 9 asid amino penting?
- Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol?
- Adakah bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan?
- Adakah diproses tanpa haba?
- Adakah ditambah dengan kalsium? (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah)?
Sekiranya anda mendapati semuanya
atau kebanyakannya TIDAK, maka inilah masanya untuk anda mendapatkan minuman
soya yang terjamin dengan ciri-ciri di atas.
KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) – mengandungi
khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa
risiko KANSER!!!
KACANG SOYA GMO lebih murah untuk
menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia
menghasilkan toksin!
9 ASID AMINO adalah penting untuk proses
penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini
menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting
dalam tubuh.
KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL akan mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone
adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan
hormon dan jisim tulang.
BAHAN ANTI-TIROID &
ANTI-PERTUMBUHAN, menyebabkan fungsi tubuh
terganggu dalam meningkatkan risiko kanser.
KACANG SOYA YANG DIPANASKAN akan merosakkan kandungan proteinnya!
KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG
MINYAKNYA) akan menjadi berasid. Kalsium yang
ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.
Jom minum soya!!! dapatkan yang terbaik untuk kesihatan dan mada depan anda.Jom dapatkan soya yang HOT di pasaran sekarang ni..Baik juga untuk kulit serta bagus untuk ibu-ibu yang menyusu. Boleh tengok khasiatnya di entry saya sebelum ni Hubungi saya segera dengan tawaran harga yang istimewa dari saya.
Untuk keterangan lanjut mengenai
produk, hubungi:
H/P: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
salam kenal singgah sini.. jemput komen entri jahat saya http://uwaisaminin.blogspot.com/2012/12/car
BalasPadam