Daftar Ahli Shaklee

Cara Atasi Sakit Tumit Kaki atau Plantar Fascitis

Adakah anda menderita sakit tumit kaki atau dikenali sebagai Plantar Fascitis? Plantar fascitis disebabkan oleh tekanan pada plantar fascia. Umumnya penderita akan merasakan nyeri pada tumit namun ada juga yang merasakan sakit di bagian tengah kaki. Sakit yang dirasakan seperti rasa tertusuk atau rasa terbakar yang menjalar dari tumit.

Berikut merupakan testimoni seorang pengguna yang mengalami masalah sakit tumit kaki ini bagaimana beliau mencari jalan untuk mengatasinya.



[DERITA SAKIT TUMIT BERAKHIR SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE]



Nama saya Nadia Ezdanie Norazman, berumur 35 tahun dan saya adalah suri rumah sepenuh masa. Saya telah dikurniakan 2 orang cahaya mata.

Pada 23 November 2015 saya di diagnosis dengan “PLANTAR FASCITIS” atau bahasa senangnya sakit tumit. Sakit yang saya alami ini adalah sakit yang teramat sangat sampai takut untuk saya untuk memulakan langkah. Kesakitan terlampau terutama di awal pagi.

Kronologi kes saya ini bermula dari kepulangan saya dari melancong. Pada mulanya saya ingatkan kaki saya sakit setelah penat berjalan masa melancong, mana tidaknya masa melancong tu semua tempat di jelajahi dari gunung sampailah ke lautan. Seharian berehat di rumah, tumit saya masih sakit dan akhirnya pergi berjumpa doktor. Doktor memberikan “PAINKILLER”. Selepas makan ubat tersebut kesakitan saya terubat. Dari peristiwa tersebut sakit tumit akan on off on off.

Kesakitan yang teruk saya alami sekali lagi semasa saya melancong lagi dan penderitaannya semakin perit sampai saya tidak boleh berjalan. Apa lagi terus ambil ubat tahan sakit tapi masa itu terasa rugi kerana seharian tidak dapat berjalan dan bershopping kerana saya kena berehat sahaja di bilik hotel. Sampai di Malaysia saya terus mendapatkan rawatan di Hospital. Setelah membuat beberapa ujian klinikal di hospital terutama X-ray doktor mengesahkan saya menghadapi “PLANTAR FASCITIS”

Selepas di diagnos dengan penyakit tersebut bermula episod untuk merawat. Setiap kali sakit menjelma peneman setia adalah “PAINKILLER”. Pemilihan kasut juga penting bagi saya. Setiap kasut saya mesti mempunyai lapisan dalam (insole) yang lembut dan selesa. penggunaan kasut/selipar yang sesuai dan selesa ini melibatkan kos pembelian yang mahal, namun kasut yang sesuai mendatangkan kebaikan serta boleh menghindari dari menghidapi sakit tumit ini.

Selain daripada itu saya juga memerlukan suntikan pada bahagian tumit saya. Masa ini saya rasa sungguh menderita, tuhan hanya menarik satu nikmat dari saya tapi saya terasa cukup menderita. Kesakitan pada tumit ini amatlah menderita bagi orang yang mempunyai hobi melancong dan gemar melakukan aktiviti lasak.

Selama beberapa bulan saya hanya bergantung dengan rawatan seperti saya sebutkan di atas. Pada bulan Desember 2016 terdetik di hati untuk mencuba produk Shaklee. Mulanya saya mengambil produk untuk mengurangkan berat badan dan saya berjaya dengan set tersebut. Dari situ saya add on OsteMatrix dan Sustained Release Vita-C Plus. Saya mula mengambil OsteMatrix 4 biji setiap malam dan Vit-C 1 biji sebelah pagi. Setelah sebulan mengambil OsteMatrix dan Vit-C tersebut kesakitan yang saya alami semakin berkurang dan akhirnya saya dapat tumit kaki saya yang dahulu.

Alhamdulillah, 2 minggu yang lepas saya baru pulang dari melancong dan saya tidak lagi merasai kesakitan yang pernah saya alami. Saya tidak lagi bergantung pada PAINKILLER dan yang paling saya gembira saya dapat menggunakan segala jenis fashion kasut yang ada di pasaran. Pergerakan saya tidak terbatas lagi. Bertambah gembira lagi masalah SINUSITIS/RESDUNG saya juga dapat diubati dan kulit saya bertambah berseri-seri.

Pelaburan yang saya buat bersama Shaklee berbaloi kerana bila kita menggunakan produk Shaklee untuk 1 tujuan kita akan dapat banyak manfaat dari sudut lain jugak. Kesan Shaklee terhadap saya sangat awesome…Saya dapat menurunkan berat badan saya dan dalam masa yang sama sakit tumit dan resdung saya dapat diatasi. Bak kata dari kawan saya, Sesungguhnya sakit itu MAHAL!!! PREVENTION IS BETTER THAN CURE.



- - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

Jadi, bagi anda yang mengalami masalah sakit tumit kaki atau plantar fascitis anda boleh mencuba supplemen Shaklee bagi membantu mengatasi masalah tersebut. 

Antara supplemen yang dicadangkan ialah:





Untuk mendapatkan supplemen di atas, boleh hubungi saya seperti di bawah:

SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Rangkaian Produk YOUTH Shaklee

Rangkaian penjagaan kulit YOUTH direka untuk memastikan dunia memandang anda semuda anda melihat diri anda dengan memperbaharui sel-sel kulit anda supaya bertindak lebih muda. Janji kami ialah rangkain penjagaan kulit YOUTH bukan sahaja menambah baik kesihatan kulit anda secara dramatik malah dijamin mampu mengubah usia kulit anda untuk kembali muda.

Berikut adalah rangkaian Produk Youth yang terdiri daripada;



Luminous Gel Oil Cleanser (125ml)
3 dalam 1, tidak mengandungi sabun, pH seimbang. Menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya.

Perfecting Skin Toner (177ml)
Bebaskan kulit dari sel-sel kusam dan ejen pencemar. Membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama dengan campuran vitamin penting, polifenol dan bahan-bahan botanikal untuk kulit yang berseri.

Youth Activating Serum (30ml)
Mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Terdiri daripada campuran  vitamin, polifenol dan YOUTH Complex, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel membuatkan kulit anda lebih muda.

Age Defense Moisturizer - SPF 50 (50ml) 
Lindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan nutrien botani melembapkan kulit dan menambahbaikkan penampilan kulit secara menyeluruh.

Advanced Renewal Night Cream - Light (50ml)
Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus serta anti oksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa tidur. Membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit kelihatan muda, licin dan cerah.

Advanced Renewal Night Cream - Rich (50ml) (COMING SOON)
Diformulasi dengan shea butter dan jojoba menghidratkan kulit dengan mendalam serta melembutkan kulit. Alga Marin dengan antioksida, kaya dengan vitamin membantu mengecas dan membantu sel kulit semasa tidur, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin dan cerah.

Radiance C+E (60 capules)
Dos sebanyak 20% vitamin C tulen serta ekstrak sel rasberi membantu untuk menegang, mencerah dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan. Mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Apa tunggu lagi. Rangkaian Produk Penjagaan Kulit Muka Youth ini sememangnya Terbaik untuk anda. Kesan penggunaan boleh diperolehi seawal 7 hari!, Nak kelihatan kulit muka lebih muda? Hubungi saya segera.. www.wasap.my/60193132413/YOUTH

Belian secara online menggunakan Kad Debit atau Kad Kredit boleh KLIK Icon dibawah:





SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Produk Penjagaan Kulit Muka Yang Semulajadi, Bebas Bahan Kimia

Shaklee telah memperkenalkan produk penjagaan kulit muka yang baru pada tahun 2018 yang tentunya semulajadi dan bebas bahan kimia terlarang.

Kajian telah dilakukan selama 8 tahun sebelum produk penjagaan kulit muka ini dilancarkan. Produk Penjagaan Kulit Muka ini diberi nama YOUTH - Look Younger Longger.

Sesuai dengan namanya nampak muda yang berpanjangan, berdasarkan ujian klinikal yang telah dijalankan, 2/3 daripada wanita tersebut telah mengubah usia kulit mereka kepada sedekad lebih muda dan 100% memiliki kulit yang kelihatan lebih muda.

Keistimewaan YOUTH:

✓ Dibangunkan secara klinikal oleh pakar-pakar kulit bertaraf antarabangsa. 
✓ Bebas daripada 1500 bahan kimia dan bahan penjagaan kulit yang dipersoalkan. 
✓ Tidak menjalani ujian ke atas haiwan
✓ 100% vegan
✓ Berasaskan tumbuhan


Produk Penjagaan Muka ini terdiri daripada:

1. Luminous Gel Oil Cleanser (125ml)
2. Perfecting Skin Toner (177ml)
3. Youth Activating Serum (30ml)
4. Age Defense Moisturizer - SPF 50 (50ml)
5. Radiance C+E (60 capsule)
6. Advanced Renewal Night Cream-Light (50ml)

Apa tunggu lagi. Rangkaian Produk Penjagaan Kulit Muka Youth ini sememangnya Terbaik untuk anda. Kesan penggunaan boleh diperolehi seawal 7 hari!, Nak kelihatan kulit muka lebih muda? Hubungi saya segera.. www.wasap.my/60193132413/YOUTH

SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Produk Penjagaan Bayi Yang Selamat dan Semualajdi

Shaklee telah melancarkan rangkaian produk bayi yang selamat dan semulajadi untuk si manja anda pada bulan November 2017 yang lepas. 

Produk-produk ini dijamin selamat untuk kulit bayi anda kerana diformulasi TANPA:

Paraben
1,4-dioxan
✘ Natrium Laural Sulfat (SLS)
✘ Warna tiruan atau wangian
✘ Phthalates
✘ Bisphenol-A (BPA)
✘ Formaldehid


KEISTIMEWAAN SHAKLEE


Bahan Semulajadi dan Organik
✓ Diuji Pakar Pediatrik
✓ Tidak Menimbulkan Alahan
✓ Bahan yang disahkan Organik
✓ pH Seimbang
✓ Diuji Secara Klinikal


Produk Penjagaan Bayi adalah seperti berikut:







Pembelian ketiga-tiga produk bayi ini anda akan menerima beg dan tuala secara PERCUMA..


Selain itu produk penjagaan bayi ini memang sesuai sangat untuk anak anda yang berkulit sensetif dan juga menghidap masalah eczema dan asma.

Untuk dapatkan produk boleh terus hubungi www.wasap.my/60193132413/BABYSHAKLEE atau belian terus secara online boleh KLIK BUTTON di bawah..


SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413 

16 Tahun Derita Gastrik Akhirnya Sembuh Juga

Perkongsian kali ini mengenai seorang penderita gastrik selama 16 tahun akhirnya sembuh juga dengan ikhtiar supplemen Shaklee..Tidak perlu kerap ke hospital lagi, mengambil ubat-ubatan dan juga suntikan lagi..

Alhamdulillah..

Mari ikuti kisah beliau..


Penghidap gastrik boleh cuba amalkan supplemen dari Shaklee ini untuk membantu mengatasi masalah gastrik anda.

Hubungi saya untuk dapatkan produk Shaklee untuk masalah gastrik anda..

SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Produk Jeragat Yang Berkesan dan Mampu Milik

PRODUK JERAGAT BUDGET DAN BERKESAN

Masalah jeragat? Dah berputus asa dengan bermacam-macam produk di luar sana yang tidak dapat menghilangkan masalah jeragat anda? Bagaimana nak atasi jeragat dengan produk yang betul-betul dipercayai dan berkesan?

Saya ada jawapan untuk masalah jeragat anda. 2 Produk Budget yang perlu anda ambil ialah.

1.  GLA COMPLEX

GLA Complex sangat penting untuk diambil kerana GLA ini membantu dalam menstabilkan hormon kita semula. Bila hormon dalam badan dah stabil jadinya akan mengurangkan masalah  berkaitan jeragat dan sebagainya.

Selain itu GLA membantu anda:

✓ PUDARKAN  JERAGAT

✓ MENCERAHKAN JERAGAT

✓ KULIT MENJADI LEMBAP

✓ MENGELAKKAN terjadinya JERAGAT berulang

✓ MEMULIHKAN SEL menjadi SIHAT





2. SUSTAINED RELEASED (SR) VITAMIN C PLUS

Sustained Released Vitamin C kombinasi produk yang bagus untu mempercepatkan mengatasi masalah jeragat. Vitamin C selain terkenal sebagai vitamin yang dapat meningkatkan sistem imun, ia juga terkenal sebagai vitamin untuk kecantikan kulit. 

Selain itu SR Vitamin C membantu anda:

✓ MENCERAHKAN TOMPOK JERAGAT

✓ MEMULIHKAN SEL menjadi SIHAT

✓ BAIKI SEL yang ROSAK

✓ MENGANJALKAN KULIT

✓ CERAHKAN KULIT



Jadi, jangan biarkan jeragat anda menjadi teruk. 2 produk budget jeragat ini dapat membantu mengatasi masalah jeragat anda dengan cepat dan berkesan.

>> FULLSET JERAGAT CEPAT DAN BERKESAN>>

Untuk order secara online boleh KLIK BUTTON di bawah



Sebarang pertanyaan dan juga pesanan boleh hubungi saya:

SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413


Cara Atasi Kaki Kejang / Cramp Semasa Hamil

Masalah kaki kejang / cramp atau setengah orang panggil 'simpul biawak' semasa hamil perkara yang sering berlaku pada ibu hamil terutamanya pada trimister kedua dan trimister ketiga.

Punca berlakunya tidak diketahui tetapi ada yang kaitkannya dengan kekurangan nutrien. Maklumlah, semasa hamil kan ibu-ibu perlukan cukup nutrien untuk ibu dan juga anak. Bila berkurang pastinya akan timbul masalah.

Alhamdulillah sepanjang kehamilan saya yang kedua ini saya tak mengalami masalah kaki kejang ini walaupun sekali berbanding semasa kehamilan pertama dulu. Apa yang saya buat untuk atasi masalah kaki kejang ini adalah dengan mengambil OSTEMATRIK SHAKLEE secara konsisten setiap hari tanpa sekali pun terlupa. Al-maklumlah juga saya ni tak suka minum susu. Jadi, pil ostematrix ni saya tak boleh tinggal.

Yang bestnya lagi pasal Ostematrix Shaklee ni ialah bukan sahaja boleh atasi masalah kaki kejang, malahan boleh atasi masalah sembelit ketika hamil dan juga lenguh-lenguh badan. Kadang-kadang masa mengandung ni kalau buat kerja banyak sikit atau berjalan banyak akan rasa lenguh-lenguh kan? Jadi, dapatlah mengurangkan rasa lenguh-lenguh tersebut.

Inilah Ostematrix Shaklee:



Bagi ibu-ibu hamil di luar sana yang selalu mengalami masalah kaki kejang dan ingin mencari penyelesaian, saya sarankan anda mengambil pil Ostematrix Shaklee ni. Selain amalkan Ostematrix, saya juga mengambil Set Hamil Shaklee sepanjang kehamilan dan juga Set Berpantang Shaklee. Apa yang saya boleh katakan memang best amalkan produk Shaklee ni. Kena sendiri rasa baru tahu.

Untuk tempahan boleh hubungi saya secara whatsapp/sms di talian 019-3132413.

Belian secara ONLINE boleh terus Klik di link di bawah


SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Resepi Original Cake Viral. Dah tak perlu beratur panjang..

Korang pernah dengar tak original cake yang tengah viral sekarang ni? Original Cake ni katanya berasal daripada negara Taiwan. Baru sahaja membuka cawangannya di Malaysia. Katanya perlu beratur panjang untuk membeli original cake ni. Kek ini terkenal disebabkan teksturnya yang dikatan gebu dan lembut.

Saya tak sanggup nak beratur panjang-panjang..hahaha..Jadi bila Chef Azlina Ina kongsikan resepi original cake ni saya cubalah buat di rumah..Hasilnya..tak mengecewakan..memang lembut dan gebu dan sedap apalagi bila di makan panas-panas..memang puas hatilah..harapnya sama jugalah rasanya seperti yang dijual..hehehe..Terima Kasih banyak-banyak Chef..Dapat juga merasa kek ni tanpa perlu beratur panjang..

Meh saya kongsikan resepi Original Cake tu di sini pula..

BAHAN-BAHAN
  • 1/2 sk Esen creamy vanila 
  • 1/2 sk Butter vanila  (kalau tak ada guna salah satu sahaja sama ada esen creamy vanila atau butter vanila 1sk - ini bertujuan untuk mengurangkan bau telur yang kuat)
  • 6 biji telur gred B asing kuning dan putih 
  • 1 cawan tepung gandum+1sk baking powder 
  • 1/2 cawan minyak masak
  • 1/4 cawan susu cair/susu segar
  • 3/4 cawan gula kalau xnak manis 1/2 cawan je 
  • 1 bungkus cheese cheddar cheesedale (ikut suka nak letak berapa keping dalam kek tu)
CARA MEMBUATNYA
  1. Panaskan minyak dalam bekas pengukus dalam 2 hngga 3 minit. (Tapi saya buat kaedah double boiler je senang..hehehe)
  2. Kkeluakan minyak panas-panas tu dan terus masukkan tepung dan kacau dengan whisk
  3. Masuk telur kuning dan kacau. Masa ni bebintil skit. Kacau je laju-laju.
  4. Masukkan susu cair plak kacau lagi. Adunan akan jadi pekat.
  5. Masukan esen creamy vanila kacau lagi. Ketepikan dulu.
  6. 6 biji putih telur tadi mix smpai berbuih kasar kemudian masukkan gula halus dan mix lg smpai jd meringue. Maksudnya dia jadi kental..Bila terbalikkan bowl tu meringue tu tak jatuh..Kira jadilah tu..
  7. Ambik 1 senduk masuk dalam adunan telur kuning td kacau bg cair je.
  8. Kemudian tuangkan semua adunan kuning telur tadi ke dalam bekas meringue tadi.
  9. Kaup balik ratakan.
  10. Lapik loyang 8x8 dgn baking paper dan tuang separuh adunan. Susun cheese dan tuang selebih nya adunan tadi.
  11. Bakar guna teknik water bath iaitu 2 loyang digunakan. 1 loyang adunan kek tadi dan 1 loyang diletak di bawah loyang adunan kek dan diisi air.
  12. Panaskan oven 180c atau mengikut oven masing-masing dan bakar selama 1 jam.

Senang je kan nak buatnya? Bahan-bahan dia pun mudah didapati dan simple sahaja. Sekejap je dah boleh ngap..Makan panas-panas tau!! Baru cheesenya tu meleleh-leleh..

Ok Selamat Mencuba!!

Kek Viral

Kek Viral





SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Daftar Keahlian