Daftar Ahli Shaklee

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox

Saya pernah kongsikan testimoni cara hilangkan parut chicken pox pengguna lain DI SINI. 

Mari kita ikuti kisah Cik Puan Wana pula bagaimana beliau juga berjaya hilangkan parut chicken pox. 

TESTIMONI: WANA MOHD TAHIR

[PARUT CHICKEN POX SEMAKIN PUDAR SELEPAS KONSISTEN AMALKAN SET CHICKEN POX SHAKLEE]

Nama Saya Nor Hawana Binti Mohd Tahir. Berumur 35 tahun. Bekerja sebagai Pembantu Pustakawan.

Pada bulan Oktober 2017, Saya telah dijangkiti virus Chicken Pox. Bayangkanlah bila kena Chicken Pox diusia yang makin sangat dewasanya ni, tahap sakitnya tu berbeza dengan kanak-kanak.

Buat pengetahuan semua, Saya tak pernah kena Chicken Pox ni. Kalau kena pun demam campak. Tapi masa tu waktu bayi. Lebih kepada ruam halus lah.

Mula kejadiannya, anak sulong yang kena. Berjangkit dari kawan di sekolah. Kemudian berjangkit pula pada anak bongsu. Dan akhir sekali tentulah si ibunnya.

Ada bintik merah keluar. Ingatkan Saya kebal takda lah berjangkit rupanya kena jugak. Nasib badan! 😅 . Saya demam sebab chicken pox ni naik di muka, kepala dan badan.

Dalam mulut pun ada juga. Mungkin sebab terlalu panas. 😂 Teruk sangat menahan sakitnya. Nak buat apa pun tak larat masa tu. Saya sampai menangis la gara-gara Chicken pox ni.😅

Saya adalah pergi klinik untuk ambil cuti sakit dan doktor bagi ubat sapu dan ubat demam. Dalam masa yang sama Saya telah mengambil vitamin set lengkap untuk Chicken Pox ni.

Antara vitamin yang Saya ambil adalah Nutriferon, Vitamin C, Garlic, B Complex dan Esp. Saya juga gunakan krim Herbal blend sebagai sapuan dan basic H sebagai mandian.

Vitamin C, Nutriferon dan Garlic tu memang Saya ambik untuk tingkatkan imun badan Saya. Esp tu Saya bancuh sejuk-sejuk plain je sebab nak makan takde selera. Tu yang ambik Esp untuk lapik perut dan Esp ni pula protein jadi bagus untuk kulit berparut juga.

Dalam masa seminggu bengkak dimuka surut, kuping-kuping Chicken Pox tu pun makin kering. Syukur sangat.

Alhamdulillah, akhirnya parut Chicken pox pun makin nipis. Pada mereka yang mengalami Chicken pox di usia macam Saya ni, elok sangatlah amalkan vitamin lengkap tau.

Apapun, Syukur pada Allah SWT yang memberikan kesembuhan pada Saya.
Moga kisah Saya dapat memberi manfaat buat semua!

Terima kasih Shaklee. Terima kasih Supermom Shaklee Story.


Untuk mendapatkan produk untuk menghilangkan parut chickenpox, boleh hubungi saya terus di talian berikut.

SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com 
Pages: Vitamin Online Shop

IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Cara Mencegah Penyakit Pneumokokus di Kalangan Kanak-Kanak

Apakah itu Penyakit Pneumokokus? 

Ia adalah sejenis jangkitan yang disebabkan oleh bakteria yang dinamakan Streptococcus Pneumoniae. Bakteria ini boleh menyebabkan penyakit pneumokokkal yang berlainan menurut jenis jangkitan. 

Streptococcus  pneumoniae masuk masuk ke dalam badan melalui hidung dan mulut. Bakteria ini boleh hidup di dalam hidung dan tekak dan biasanya tidak berbahaya. Bakteria ini dapat disebar semasa bersin, batuk dan dalam jarak yang rapat. 


Daripada hidung dan mulut, bakteria ini boleh tersebar dan menyebabkan jangkitan. 

Meningitis 
Jangkitan pada lapisan perlindungan yang menyelaputi otak dan tulang belakang. 

Pneumonia
Jangkitan paru-paru, radang paru-paru. 


Jangkitan Telinga Tengah
Jangkitan telinga tengah iaitu Otitis Media Akut. 

Septisemia
Jangkitan saluran darah

Apakah Simptom Pneumokokus Meningitis dan Apakah Yang Perlu Anda Lakukan? 

Memerlukan bantuan perubatan dengan segera. 

Simptom bagi bayi termasuk:

  • Hilang Selera Makan
  • Kurang Cergas
  • Muntah
Simptom antara Kanak-Kanak:
  • Leher Tegang
  • Demam
  • Sakit Kepala
  • Sensetif kepada Cahaya
  • Kebingungan
Apakah Simptom Pneumonia dan Apakah Yang Perlu Anda Lakukan? 

Kabak-Kanak mungkin perlu rawatan segera. 

Simptom termasuk:
  • Batuk
  • Demam
  • Seram Sejuk
  • Sakit Kepala
  • Sukar Bernafas
  • Hilang Selera
Apakah Simptom Jangkitan Telinga Tengah dan Apakah Yang Perlu Anda Lakukan? 

Perlu diperiksa oleh doktor dan dapatkan rasatan sepatutnya. 

Simptom termasuk:
  • Sakit Telinga
  • Iritasi
  • Demam
  • Hilang Pendengaran
  • Lelehan Telinga
Jangkitan berulang boleh menyebabkan hilang pendengaran dan menyebabkan 
  • Kelewatan bahasa
  • Masalah tingkahlaku
  • Preatasi Akademik Lemah

Apakah Simptom Septisemia dan Apakah yang Perlu And Lakukan? 

Kecemasan perubatan yang memerlukan rawatan antibiotik dan cecair intravena. 

Simptom termasuk:
  • Demam
  • Pernafasan Cepat
  • Iritasi
  • Hilang Selera
  • Kurang Cergas
  • Pucat atau Lesu
Bagaimanakah Anda Melindungi Anak Anda daripada Penyakit Pneumokokus? 

Terdapat pelbagai cara untuk melindungi anak anda daripada jangkitan serius ini. 
  1. Tutup mulut semasa batuk dan bersin. 
  2. Kerap mencuci tangan
  3. Penyusuan Susu Ibu
  4. Persekitaran bebas asap
  5. Vaksinasi




SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com:
Pages: Vitamin Online Shop
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Sakit Tumit dan Masalah Sembelit Pulih

Mengalami masalah sakit tumit memang terjadi oleh ramai kaum wanita. Terasa menyucuk-nyucuk bila nak berjalan. Semestinya penderitaan yang amat sangat. 

Kisah testimoni di bawah menceritakan pengalaman Kak Yang mengatasi masalah sakit tumit dan sekaligus dapat membantu masalah sembelit beliau. 

TESTIMONI: ROZILA RAMLI

[MASALAH SEMBELIT DAN SAKIT TUMIT KIAN PULIH SELEPAS AMALKAN OMEGA GUARD DAN OSTEMATRIX SHAKLEE]

Assalamualaikum.

Nama saya Rozila Ramli dan lebih di kenali sebagai Kak Yang. Berumur 34 tahun dan bekerja sebagai penjawat awam.

Harini Kak Yang nak kongsikan kesan pengambilan vitamin secara konsisten, telah memberikan hasil yang WOOOW pada Kak Yang. 😍

Bagi semua orang mungkin biasa masalah ini. Tapi bagi Kak Yang, masalah ini mengganggu mental dan fizikal. Kak Yang STRESS. 😭

Masalahnya adalah SAKIT TUMIT & SUKAR BERAK.

Mungkin ade yang gelak, tapi masalah ni buat hidup Kak Yang huru-hara.

SAKIT TUMIT yang melampau sangat. Setiap pagi bila bangun tidur, kalau boleh taknak jejak kaki ke lantai. Sebabnya, seakan Kak Yang memijak duri. Sakit ya amattt. Punya la tekan-tekan dan ketuk tumit ni, supaya sakit hilang.

Kalau berdiri lama-lama atau berjalan lama pun akan sakit. Sampai Kak Yang terpaksa melupakan hobi, iaitu tawaf mall. 😩 Pernah jugak terpikir, mungkin salah kasut sebab kasut murah. Sampai Kak Yang pergi beli, bata comfort rm1++. Tapi sakit tetap ada. 😓

Satu keadaan yang Kak Yang alami, semasa tengah drive balik kampung. Tiba-tiba sakit menyucuk-nyucuk di tumit datang. Ya Allah...masa tu dah la di highway. Nak berhenti di rnr jauh lagi, Kak Yang just teruskan drive sambik menahan SAKIT MENYUCUK tu. Nak nangis rasanya.huhuhu

Tapi penderitaan Kak Yang itu tamat setelah Kak Yang bertemu OSTEMATRIX & OMEGA GUARD. Hasil konsisten selama 2 ke 3 bulan, tanpa sedar masalah Kak Yang ni hilangggg. Serius, memang Kak Yang tak sedar.

Dalam masa yang sama, masalah sukar berak Kak Yang jugak selesai. 😁

Dikalangan family memang dah tau masalah sukar berak ni. Sampai pernah di cop "KENSUK" hahaha. Masalah ini yang membuatkan badan KakYang penuh toksin dan membuatkan Kak Yang cepat letih, tidak bermaya dan kulit kusam.

Alhamdulillah, syukur kepada Allah. Berkat pengambilan 2 vitamin ni membuatkan Kak Yang bebas dengan 2 masalah besar ini.

Kepada yang mengalami masalah seperti Kak Yang, anda boleh la mencuba set ini. Semoga ia dapat membantu anda. Insyallah.



Hubungi saya untuk dapatkan produk Shaklee yang dapat menyelesaikan masalah sakit tumit dan masalah sembelit anda. 


SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com:
Pages: Vitamin Online Shop
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Muka Rosak Akibat Krim Timbang Kilo Kini Semakin Cantik Berseri

Ramai pengguna di luar sana tidak tahu akibat apabila menggunakan krim timbang kilo ni. Yang penting adalah kulit muka menjadi cantik, putih dan gebu. 

Tapi hakikatnya ia tak akan tahan lama. Muka akan jadi rosak disebabkan kandungan bahan kimia yang terdapat dalam krim timbang kilo ini. 

Mari ikuti testimoni Puan Farah bagaimana kulit mukanya rosak akibat krim timbang kilo ni dan cara atasi masalah kulit rosak akibat krim timbang kilo dan kini kulitnya semakin cantik berseri. 

TESTIMONI: FARAH QURRATUN

[WAJAH YANG BREAKOUT TERUK KEMBALI CANTIK SELEPAS KONSISTEN RADIANT 4 DAN SKINCARE YOUTH].

Nama saya Farah Qurratun Aini. Isteri dan ibu kepada 2 orang cahaya mata. Saya nak ceritakan kisah benar bagaimana kulit saya boleh breakout  teruk dan kembali cantik selepas bersama Shaklee.

Dulu semasa bujang saya terjebak dengan produk timbang kilo. Masa tu takde ilmu pon pasal kandungan yang bahaya dalam kosmetik timbang kilo. Tapi jenama produk tu dulu memang terkenal lah.

Minggu pertama pakai memang cantik kulit. Putih bersih. Licin dan lembab. Keadaan macam tu elok selama 3 bulan. Bulan ke empat masa tu dah nak kahwin, dah mula tumbuh jerawat. Risau ! Tapi nasib baik jurusolek pandai tutup jerawat yang ada.

Selepas kahwin, makin teruk. Berjerawat penuh . Merah-merah lagi. Masa ni dah tertekan. Orang pula makin bertanya kenapa kulit macam tu. Malu nak berdepan dengan orang. Bila pakai produk tu semakin pedih jadi saya berhenti pakai produk tu.

Suami bawa saya ke klinik kulit untuk dapatkan rawatan. Mana klinik kulit tak pergi. Semua klinik pergi. Bayaran bukan murah. Ratus-ratus semuanya. Tapi kesan tetap sama malah makin teruk pon ada. Jadi suami tak bagi teruskan pakai produk klinik.

Kemudian saya mengandung. Dalam tempoh mengandung hormon tak stabil pula maka kulit kembali teruk. Sampaikan saya dirujuk ke doctor pakar kulit di hospital kerajaan. Saya dibekalkan ubat yang dikawal maknanya ubat sapu yang kuat. Saya pakai juga sebab masa tu terpaksa pakai untuk bagi kulit reda dari alahan yang teruk.

Selepas bersalin saya teruskan sesi dengan pakar kulit tu. 3 bulan sekali. Tapi sebabkan saya tak guna selalu ubat yang dibekalkan maka saya discaj sendiri appoiment dengan doctor pakar. Sebab risau juga efek ubat tu. Yang saya perasan ubat tu hanya sembuhkan lapisan luar sahaja. Jika tak pakai ubat tu, naik kembali merah-merah dan gatal-gatal.

Tekanan sangat masa ni. Dah tak larat nak segan dengan orang. Dah sengsara rasa nak melayan pertanyaan orang lirikan mata yang terkejut tengok kulit muka. Keyakinan diri pon takde masa tu .

Jadi saya nekad untuk rawat kulit saya dari dalam. Jika rawat dari luar sahaja ia hanya sembuhkan lapisan kulit luar sahaja. Di lapisan dalam masih ada baki-baki bahan kimia yang bahaya.

Saya mulakan dengan GLA Complex untuk stabilkan hormon. Saya perasan bila hormon tak stabil kulit muka semakin teruk. Jadi saya mulakan dengan stabilkan hormone dahulu dengam  mengambil GLA Complex. Kemudian saya konsisten set radiant 4 shaklee iaitu ESP, SR VitaC Plus, Gla Complex dan Collagen serta Vivix.

Selepas sebulan saya consume tanpa miss terutamanya collagen tu saya dapati kulit muka lebih elok berbanding sebelum nya. Dan ramai yang menegur kulit muka makin ok dari dahulu. Cuma masa ini masih kelihatan parut-parut lagi.

Dan bila skincare youth masuk, saya terus beli tanpa lepaskan peluang dan pakai setiap hari. Alhamdulilah saya rasa semakin cantik sekarang dan suami sendiri tegur kulit makin cantik, tona kulit lebih sekata dan parut-parut kelihatan semakin pudar.  Kalau suami sendiri yang tegur tu betul lah kan..kulit makin baik dan makin cantik.

Saya sangat gembira dan keyakinan diri kembali yakin untuk berjumpa dengan orang dan berselfie. Syukur, produk Shaklee mengembalikan keyakinan diri saya.

Itulah Shaklee Effect saya !
Terima kasih Shaklee..


Muka anda rosak akibat krim timbang kilo? Baiki kulit anda luaran dan dalaman agar kembali cantik berseri. 

Hubungi saya untuk dapatkan produk Shaklee yang betul untuk masalah kulit muka anda. 


SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com:
Pages: Vitamin Online Shop
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Tips Atasi Kulit Kusam dan Parut Jerawat Dengan Youth Skincare

Testimoni penggunaan Youth Skincare yang sangat mengujakan. Dapat atasi kulit kusam, parut jerawat dan masalah kulit yang lain. Kini kulit muka semakin gebu dan mulus glowing dan flawless.

TESTIMONI : ELYANIE CHE ROS

[KULIT MAKIN CERAH BERSERI DAN TIADA LAGI MASALAH KUSAM YANG DIHADAPI SETELAH KONSISTEN MENGGUNAKAN YOUTH SKINCARE SHAKLEE SELAMA 2 BULAN]

Assalammualaikum & Salam Sejahtera Kepada Semua Follower Supermom Shaklee Story.

Saya Elyanie Binti Che Ros, berusia 27tahun. Boleh panggil saya yanie. Yanie berasal dari Ipoh Perak sekarang sudah menetap di Kuala Lumpur. Yanie adalah seorang surirumah tangga sepenuhnya dengan menjaga seorang anak kesayangan iaitu Ahmad Aryan Razin. Yanie juga adalah ahli SHAKLEE yang sudah join & makan shaklee hampir 5tahun.

Hari ini yanie nak sharekan dengan anda semua mengenai testimoni diri yanie yang telah menggunakan SKINCARE terbaru dari SHAKLEE iaitu YOUTH.

Pada 8/3/2018 yanie sudah genap pakai YOUTH selama sebulan. Memang best sangat pakai YOUTH SHAKLEE dah hasilnya korang boleh tengok sendiri gambar yang yanie paparkan di sebelah.

Mungkin kulit muka yanie memang bukan ada masalah seperti jeragat, jerawat, parut yang teruk mahupun muka berlubang2 dan sebagainya.

Tapi yanie mengalami masalah kulit gelap, kusam, tona kulit bertompok2 dan eyebag yang sangat teruk malah ada juga beberapa bekas parut yang sudah lama terbiar dimuka.

Syukur sangat selepas penggunaan YOUTH hanya sebulan yanie dapat kulit muka sekarang yang makin cerah dan cantik serta lembut sangat. Ini adalah kesan yang yanie dapat selama sebulan menggunakan YOUTH :-

✔️ TONA KULIT MAKIN SEKATA.
✔️ MUKA MAKIN GLOWING DAN CERAH.
✔️ KULIT GEBU DAN MULUS.
✔️ GELAP BAWAH MATA BERKURANGAN.
✔️ KULIT GELAP DAN BERTOMPOK SUDAH HILANG.

Pada 8/4/2018 pula yanie sudah pakai YOUTH genap 2bulan dah kulit makin awesome dan buat yanie sendiri fall in love so much dengan YOUTH SHAKLEE. Baru pakai 60hari sahaja buat kulit yanie makin cantik berseri. Yanie dapat kesan yang super awesome dan memang buat hati yanie berbunga-bunga :-

✔️ PARUT DI DAHI HILANG
✔️ EYEBAG MAKIN BERKURANGAN
✔️ PARUT DI PIPI JUGA HILANG
✔️ KULIT SEMAKIN SEKATA
✔️ KULIT MUKA NAMPAK MAKIN SEGAR
✔️ MATA PUN NAMPAK MAKIN SEGAR

Syukur alhamdullilah. Yanie sebenarnya sekarang tak sabar nak tunggu kesan selepas 3 4 bulan pula selepas penggunaan YOUTH SHAKLEE SKINCARE nie. Memang yanie sangat2 teruja dan bahagia. Tambah-tambah nak raya nie mestilah nak nampak cantik walaupun tak mekap berkilo-kilo macam orang lain. Nak nampak kulit cantik dan nampak segar tue pun dah buat yanie happy sesangat.

YOUTH SHAKLEE SKINCARE ini sebenarnya umpama revolusi baru atau breakthrough dalam dunia skincare kerana YOUTH pertama kali dan satu-satunya skincare yang menggunakan SKIN AGE INDEX untuk menguji keberkesanan produk YOUTH ni. Kajiannya dibuat ke atas semua jenis kulit dari kalangan orang biasa bukannya model. Yang penting sesuai untuk semua jenis kulit dari kulit orang putih dan asia.

YOUTH SHAKLEE SKIN CARE adalah SkinCare Baru Shaklee yang  menggantikan Nutriwhite & Enfuselle. Produk SHAKLEE YOUTH SKIN CARE adalah Regiment Skin Care Shaklee yang 100% semulajadi (natural) dan DIJAMIN BEBAS dari parabens, phtalates, hydroquinon, mercury. Setiap Produk dalam SET YOUTH SHAKLEE mengandungi bahan aktif YOUTH COMPLEX yang sangat berkesan menghilangkan Jerawat, Jeragat dan Parut Berlubang seawal 7 hari.

Bagi anda yang ingin cari SKINCARE YANG PREMIUM & EXCULSIVE bolehlah GRAB YOUTH SHAKLEE SKINCARE kerana ianya sangat-sangat awesome dan hebat. Pastinya bila anda mencubanya sekali terus jatuh cinta. Memang kesannya buat kita semua tak tidur lenalah kerana asyik membelai muka sahaja.

ANDA SEMUA WAJIB CUBA DAN RASAI SENDIRI KESANNYA. JANGAN TUNGGU LAGI. LOOK YOUNGER LONGER. YOUTH IS HOPE ❤️❤️❤️

Ikhlas Dari,
Elyanie Che Ros
Pengguna Setia Youth.
Pengguna Setia Shaklee.


Nak dapatkan Youth Skincare untuk atasi masalah kulit kusam dan parut jerawat? Hubungi saya segera. 


SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com:
Pages: Vitamin Online Shop

IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413


Cara Atasi Masalah Vertigo Akibat Resdung

Bagaimana untuk atasi masalah vertigo? Testimoni berikut mengenai masalah vertigo akibat resdung yang kronik dan berjaya di atasi dengan Vivix Shaklee.

TESTIMONI: MASITA HASSAN

[PENGALAMAN SUAMI DISERANG VERTIGO AKIBAT RESDUNG YANG KRONIK PULIH DENGAN VIVIX SHAKLEE]


Hai Cikta nak berkongsi kisah pengalaman suami diserang resdung yang kronik.

Bercerita tentang resdung, mesti ramai yang seperti Cikta. Cikta sebelum ni menganggap resdung atau dikenali dengan nama sinusitis ni sebagai satu penyakit biasa. Sehinggalah suatu hari suami Cikta sendiri terpaksa dirawat di Hospital kerana menghidapi sinus yang teruk.

Bermula dengan kerap bersin dan selsema diawal pagi. Suami Cikta juga kerap diserang vertigo. Mula-mula memang ingat suami hanya mengalami tekanan darah rendah. Tapi lepas buat checkup Doktor diagnosed sebagai vertigo iaitu keadaan berasa dirinya atau persekitaran seperti berpusing-pusing, telinga berdengung, pandangan kabur, mual dan muntah-muntah. Vertigo ini akan menyerang 5 6 kali setahun. Yang paling merisaukan bila dapat tau vertigo boleh menyebabkan masalah pendengaran atau pekak.

Pada March 2017, suami Tiba-tiba diserang demam panas. Disitulah segalanya bermula, bila check darah denggi semua negative. 3hari masuk lebih kurang 12botol air. Demam kebah tapi kepala masih sakit. Tersangat risau masa itu.

Disebabkan Suami ada sejarah sinus semasa dia sekolah dahulu. Jadi masa hari keempat Doktor menyuruh suami menjalani 'Ct Scan.'

Resultnya.... jeng jeng jeng...

Sakit kepala itu memang disebabkan oleh sinus yg teruk. setiap saluran dan rongga di muka belah kiri penuh dengan sinus. belah kanan pun tinggal sedikit ruang. Allahhuakbar! Dan sinusnya telah dijangkiti kuman.

Suggestion Doktor tentunya pembedahan. kosnya RM15000 - RM20000. Disebabkan kos yang tinggi, kami mengambil keputusan untuk ikhtiar cara lain dulu iaitu mencuba Vivix Shaklee dan ubat hospital terlebih dulu. dengan harapan tidak ada pembedahan yang akan berlaku.

2 minggu istiqamah makan Vivix Shaklee setiap hari. Alhamdulillah semasa pergi checkup semula. Sinus yang telah dijangkiti kuman sudah tiada dan rongga seperti sediakala. Alhamdulillah! Alhamdulillah! Alhamdulillah!


Kini suami bebas vertigo dan resdung.

Jadi jika anda rasa vivix tu mahal, try la sakit. Kosnya menelan beratus kali ganda dari harga sebotol Vivix Shaklee. Serious!
.
Terima kasih Shaklee dan Supermom.




Nak atasi masalah vertigo atau resdung / sinus? Hubungi saya untuk dapatkan Produk Vivix shaklee hari ini!

SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com 
Pages: Vitamin Online Shop

IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Gout Hilang dan Kesihatan Semakin Baik Selepas Amalkan Vivix Secara Konsisten

Bagaimana untuk atasi masalah gout? Jom baca kisah testimoni di bawah bagaimana gout hilang selepas amalkan Vivix Shaklee secara konsisten.

TESTIMONI : ZAINAB MUHAMMAD

[SERANGAN GOUT BERKURANGAN SELEPAS KONSISTEN AMALKAN VIVIX]

Assalamualaikum w.b.t

Saya ingin menceritakan kesan pengambilan Vivix kepada nenek suami saya, Limah bt Abdullah yang berusia 86 tahun. Nenek merupakan penghidap gout sejak dulu lagi dan juga mengalami masalah darah tinggi.

Gout kerap menyerang nenek sejak tahun 2017. Sangat kerap sehinggakan beliau pernah demam akibat bengkak pada kaki. Apabila beliau tersalah makan sudah pasti, gout bertandang.

Beliau terpaksa berpantang daripada makan seafood, kekacang, dan sebarang makanan yang boleh galakkan gout berulang.

Kesian melihat nenek apabila gout menyerang sehingga tidak dapat berjalan dan terpaksa dipapah. Kami pernah membawanya berjumpa doktor. Walaupun dah makan ubat anti radang, gout masih menyerang 2 minggu kemudian.

Sehinggalah pada 23 November 2017, saya menyarankan suami supaya membelikan Vivix untuk nenek sebagai suplemen harian. Bulan pertama amalkan Vivix, nampak kesan positif berlaku ke atas beliau. Beliau nampak cergas sedikit berbanding sebelum ini.

Pada 12 Januari 2018, kami ke Kuantan untuk menziarahi saudara dan nenek ikut sekali. Kami juga bimbang dan risau, takut nenek akan sakit pinggang jika berlama-lama dalam kereta. Maklumlah, perjalanan ke Kuantan mengambil masa 3 jam. Tapi, nenek tetap cergas & tidak mengadu sakit. Jika ditanya sama ada sakit atau tidak, pastinya beliau akan jawab begini.

"Sakit juga, tapi tak macam dulu dah."

Bayangkanlah usia nenek sudah tua, badan pun dah sakit-sakit. Nak hilangkan sakit-sakit tersebut memang ambil.masa yang lama.

Kini dah botol ketiga Nenek amalkan Vivix. Pada usia nenek dah menghampiri 90an, beliau masih gagah. Semasa kenduri 3 Mac 2018, anak-anak sedara terkejut melihat beliau masih gagah & boleh berjalan. Sedangkan sebelum itu, terpaksa dipapah dan sering mengadu sakit.

Walaupun dah amalkan Vivix, kami juga berikan ubat gout apabila beliau rasa bengkak. Hal ini kerana Vivix bukannya ubat tapi hanyalah suplemen untuk bantu lengkapkan nutrisi disamping boleh mencegah.

Kami pun happy bila beliau tak mengadu sakit seperti sebelum ini. InshaAllah kami akan terus konsisten berikan beliau Vivix supaya beliau memiliki kesihatan yang baik setiap masa.

Inilah Shaklee Effect Nenek saya & Vivix.





Bagi anda yang mengalami masalah gout dan inginkan kecergasan sepanjang masa, boleh amalkan Vivix Shaklee. Hubungi saya untuk dapatkan Vivix Shaklee hari ini!


SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                     FB: Anis Suziana Ahmad                                                  

IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

22 Amalan Harian Seorang Muslim Yang Perlu Di Jaga

Saya dapatkan amalan berikut di Facebook Akademi Mutawwif. Jadi saya masukkan dalam blog saya ni untuk rujukan saya dan juga pengunjung blog saya. Semoga bermanfaat untuk kita semua. InsyaAllah sama-sama kita amalkan.

Amalan Harian Yang Perlu Dijaga Secara Istiqamah:

1. Solat Tahajud di waktu ¾ malam sekurang-kurangnya 2 rakaat; solat sunat Witir sekurang-kurangnya 1 rakaat sebelum masuk waktu Subuh- Tahajjud merupakan jalan orang-orang yang soleh, amalan para Nabi dan Wali-wali Allah yang terdahulu. Jangan ditinggalkan.

2. Selepas Subuh, zikir 300pagi {100x [tasbih,tahmid dan takbir], 100x selawat, 100x istighfar}. Zikir sangat penting kerana semasa kedatangan DAJJAL hanya zikir sebagai sumber makanan dan minuman. Hanya orang yang benar-benar jaga zikir sahaja mempunyai sumber makanan dan minuman pada waktu itu. Selainnya akan mengikut DAJJAL untuk mendapat makanan dan minuman.

3. Kemudian bacalah surah Yasin - Allah janji segala hajatnya pada hari itu akan dipenuhi.

4. Kemudian selepas 26 min naik matahari, solat sunat Isyraq 4 rakaat - Allah janji akan menolong kamu menyempurnakan segala urusanmu pada hari itu.

5. Kemudian solat sunat Dhuha, boleh dilakukan bermula 20 minit selapas Isyraq (di antara jam 8-12 tghari). Nabi SAW bersabda: “Sesiapa mengerjakan solat Dhuha 2 rakaat, dia tidak tergolong di dalam golongan orang-orang yg lalai dan lupa.” Solat Dhuha juga memudahkan urusan dan memberkati rezeki.

6. Selepas solat Zohor, bacalah surah Ar-Rahman - Nabi SAW bersabda: “Segala sesuatu itu mempunyai mempelai, dan mempelai bagi Al-Quran adalah surah Ar-Rahman.” Surah Ar-Rahman menanam sifat syukur di dalam hati atas nikmat-nikmat Allah dan dengan amalan membaca Surah Ar-Rahman juga sangat baik untuk meningkatkan kecerdasan otak.

7. Selepas solat fardhu Asar, zikir 300 petang, {100x [tasbih,tahmid dan takbir], 100x selawat; 100x istighfar}

8. Kemudian baca Surah An-Naba’ – Nabi SAW bersabda: “ Jika kamu tahu fadhilat dan besarnya pahala membaca surah An-Naba’, maka kamu akan berhenti daripada tugas-tugas kamu, lalu mempelajari surah tersebut dan mendekatkan diri kepada Allah dengan membacanya. Sesungguhnya Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka yang mengamalkan membacanya selain dosa syirik.”

9. Selepas solat Maghrib, solat sunat Auwabin - Allah janji akan memberi keampunan terhadap dosa-dosa melainkan dosa syirik kepadaNya.

10. Kemudian bacalah surah Al-Waqiah - Allah janji sesiapa yang istiqamah mengamalkannya pada setiap malam, kebuluran dan kemiskinan tidak akan menemuinya.

11. Selepas Isya’ bacalah surah Al-Mulk - Allah janji akan memelihara daripada azab kubur. Nabi SAW tidak akan tidur selagi tidak membaca surah Al-Mulk dan surah As-Sajdah.

12. Setiap malam bacalah Ayatul Kursi dan “Amanar-Rasul” hingga habis. Sangat-sangat penting untuk melindung diri daripada pengaruh syaitan dan kejahatan.

13. Sebelum tidur, solat sunat Taubat dan tidur beradab seperti mana Nabi SAW tunjuk ajar.

14. Setiap malam apabila hendak tidur, Muhasabah diri, pohonlah keampunanmu kpd Allah diatas dosa-dosa dan bagi setiap amalan yang baik, nyatakan kesyukuranmu kepada Allah.

15. Sebelum tidur fikirkan dan renunglah(muqarabah) juga mengenai mati dan peristiwa-peristiwa selepas maut. Muqaraba adalah perlu untuk membentuk sifat Taqwa.

16. Setiap hari bacalah al-Quran (Tilawatul Quran) walaupun hanya satu ‘ain’. Latihan tilawah sangat memberi kesan kepada hati. Hati yang tidak ada al-Quran seumpama hati yang mati. Pembacaan Al-Quran janganlah ditinggalkan. Hak Al-Quran adalah perlu dikatamkan dua kali setiap tahun.

17. Setiap pagi Jumaat bacalah surah Al-Kahfi, kalau tak mampu habiskan seluruh surah, bacalah seberapa banyak yang boleh- Allah janji ‘cahaya’ di hari kiamat dan diampunkannya diantara dua Jumaat. Nabi SAW bersabda: "Sesiapa membaca surah Al-Kahfi pada hari Jumaat, maka bersinarlah cahaya drpd bawah kakinya hingga ke langit."

18. Hendaklah hati dan lidah sentiasa sibuk dengan berzikir didalam apa jua kegiatan sama ada berjalan, duduk atau bekerja. Berzikirlah ‘Lailahailallah’ sebagai amalan tetap dan berkekalan.

19. Puasa sunat Isnin dan Khamis, juga puasa sunat pada hari-hari yang digalakkan dalam Islam. Untuk puasa-puasa sunat, mintalah keizinan daripada suami-suami kamu.      
    
20. Cubalah sedaya-upaya berada dalam keadaan berwudhu’. Sabda Nabi SAW: ‘Wudhu’ adalah senjata orang-orang mukmin.’ Faedah wudhu’ sangat besar.

21. Tatkala Haid, jangan tinggalkan zikrullah. Meninggalkan zikir akan mengeraskan hati dan melayukan cahaya rohaniah bagi hati.

22. Tetaplah dengan usaha kamu melawan hawa nafsu. Jagalah mata, telinga, lidah dan hati. Mengumpat dan mengata-ngata orang lain adalah bencana yang sangat besar. Ia menghapuskan dan melenyapkan pahala dan kesan ibadat.

Amalkan sedikit demi sedikit yg mana mampu.  Semoga kita dapat amal dan sampaikan. Amin

Sumber: FB Akademi Mutawwif







SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                     FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Daftar Keahlian