Daftar Ahli Shaklee

Cara Merawat Buasir Selepas Bersalin Agar Tidak Menderita Semasa Berpantang

Buasir selepas bersalin selalunya terjadi bermula pada peringkat akhir kehamilan. Ini kerana,  pembesaran janin menyebabkan tekanan ke bahagian dubur dan juga akibat perubahan hormon ibu hanil. Selain itu, buasir juga kerap berlaku di kalangan wanita terutamanya yang mengamalkan cara berpantang yang kurang minum air.

Buasir sering dikaitkan dengan meneran semasa membuang air besar dan keadaan di mana seseorang itu mengalami masalah sembelit. Buasir adalah di mana salur darah vena yang membesar di bahagian bawah rektum dan dubur. Apa bila ia menjadi radang dan bengkak baru buasir tersebut bermasalah dan menjadi sakit. 

Buasir boleh diklasifikasikan kepada dua iaitu buasir luaran atau buasir dalaman. Kedua-dua buasir ini mempunyai simptom dan masalah yang berbeza.

1. Buasir Dalaman
  • Salur darah vena yang bengkak di lapisan dalam rektum. Selalunya terdapat pendarahan selepas membuang najis tanpa kesakitan. Ada juga yang akan terasa seperti unjuran yang terkeluar dari dubur selepas membuang air besar. Unjuran ini mungkin hilang sendiri atau ada juga yang perlu menolak balik unjuran ini ke dalam.
 2. Buasir Luaran
  • Salur darah vena di bahagian bawah kulit luar dari dubur. Kebiasaannya akan sakit, berdarah, gatal atau bengkak semasa membuang air besar. Kesakitan yang dirasai seseorang itu mungkin berbeza. Ada orang yang mungkin merasa sedikit tidak selesa, tetapi ada juga yang merasa panas atau amat pedih. Sakit yang kuat mungkin berlaku akibat salur darah yang tersumbat oleh darah beku.

Apakah Langkah-langkah Yang Perlu Saya Buat Untuk Mengelakkan Buasir?
  1. Elakkan sembelit 
  2. Lebihkan pengambilan serat dalam pemakanan dengan memakan buah-buahan,sayur-sayuran hijau dan bijirin. Jika ingin memakan roti atau bijirin, pilihlah yang mengandungi bijiran penuh (wholemeal). 
  3. Lebihkan minum air, sebaik-baiknya lapan gelas sehari. 
  4. Perlu juga selalu bergerak, senam sikit-sikit untuk melancarkan pengaliran darah.
Cara Merawat Buasir Selepas Bersalin yang ramai wanita amalkan agar tidak menderita semasa berpantang adalah mengambil supplemen bagi merawat buasir dan sekaligus mengelakkan buasir terjadi dengan lebih teruk.

Antara supplemen yang dicadangkan adalah:




VIVIX
Vivix mempunyai kandungan tinggi antioksidan yang mengandungi Resvetarol yanh akan membaiki sel sehingga ke peringkat DNA. Bagus untuk merawat luka sama ada luka lepas bersalin dan juga merawat buasir, melancarkan peredaran darah dan juga membantu anda menjadi lebih sihat secara keseluruhan.

OMEGA GUARD
Omega Guard bagus untuk anti inflamasi yang boleh membantu anda mengurangkan bengkak pada rektum akibat tekanan ke atas otot dubur dan juga pada kawasan yang sakit atau bengkak. Selain itu ia dapat melembutkan najis.

OSTEMATRIX Ostematrix amat bagus untuk mengelakkan sembelit yang dapat melancarkan pembuangan air besar.

ZINC PLUS
Zinc dapat merawat luka-luka akibat buasir dengan cepat. Jika berlaku pendarahan insyaAllah akan mempercepatkan pemulihan.


Untuk tempahan dan pembelian secara online menggunakan bayaran secara debit kad atau kredit kad, boleh klik button di bawah:




Untuk tempahan dan pembelian untuk merawat buasir terus hubungi:

SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                     FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Cara Cepat Hamil Yang Terbukti Berkesan Dengan Produk Shaklee

Menimang cahayamata memang saat yang dinantikan ole pasangan. Tambahan pula jika penantian tersebut anak yang pertama. Tapi tak kurang juga debarannya untuk menanti kehamilan seterusnya juga jika usia anak yang pertama atau kedua sudah meningkat tetapi masih belum ada tanda-tanda untuk hamil. Mestilah nak cepat hamil sebab usia kita pun dah semakin meningkat juga.



Anda nak tahu Cara Cepat Hamil yang terbukti berkesan? Mari kita ikuti kisah Puan Hartini Badri yang berjaya dan cepat hamil setelah mengamalkan produk Shaklee setelah penantian hampir 4 tahun.



[PENANTIAN SATU PENYIKSAAN, BERKAT IKHTIAR DENGAN SUPLEMEN DENGAN IZIN ALLAH SAYA DISAHKAN HAMIL]


Penantian satu penyiksaan. Dulu saya mendengar je ungkapan ni tapi tak pernah benar benar merasainya. 

Saya seorang ibu kepada 2 orang anak. Kedua-dua anak saya dilahirkan secara pembedahan kerana kedudukan mereka songsang disebabkan masalah bicornuate uterus(rahim abnormal). Walaupun melahirkan secara pembedahan saya bersyukur dan redha kerana sekurangnya saya dikurniakan cahaya mata berbanding mereka yang kes mcm saya, ada yang tak berpeluang ada cahaya mata. 

Jarak kedua-dua anak saya tak begitu jauh. Anak sulung setahun lebih, saya dah hamil anak kedua. Alhamdulillah tiada masalah semasa hamil atau selepas melahirkan. 

Setelah melahirkan anak kedua, atas nasihat doktor saya menjarakkan kehamilan dengan mengambil implanon sebagai perancang bermula Disember 2011. Saya memakainya selama 3tahun. Selama tu juga saya tidak datang period. 

Selepas menanggal implan pada Disember 2014 , saya fikir tahap kesuburan saya akan kembali normal. Yer lah memandangkan jarak kedua anak sebelum ni pun tak jauh sangat. Jadi saya fikir saya ni jenis subur agaknya jadi sebaik menanggal implan mesti senang je nak lekat. 

Period dah kembali normal. DUA TIGA TAHUN berlalu masih belum ada apa-apa tanda. Saya mula risau. Saya pernah bertanyakan pada doktor, menurut doktor memang ada sesetengah orang setelah memakai implan tahap kesuburan lambat untuk kembali normal.

Saya pun mula berusaha, pada mulanya saya mengambil vitamin kesuburan secara konsisten seperti B-Complex yang dilengkapi asid folic. Kemudian Gla Complex untuk meningkatkan kesuburan. Di samping vitamin asas yang lain yang saya dah ambik sebelum-sebelum ni lagi. Beberapa bulan masih juga menunggu. 

Setiap kali haid agak hampa. Saya pernah menangis jugak bila haid datang. Baru saya memahami perasaan siksanya penantian itu. Dengan orang sekeliling yang asyik bertanya bila nak tambah dan terutama anak-anak sendiri yang asyik bertanya “bila kita nak dapat baby” oh tertekan jugak kadang-kadang. Yerlah saya sendiri risau juga dengan umur semakin bertambah. Saya cuma jawab “kita doa sama-sama oke” 

Pada awal Januari 2018 suplemen CoqTrol berada di pasaran. Saya mendengar kelas daripada pakar nutrisi betapa pentingnya pengambilan Coq dalam memberi tenaga pada sel sel tubuh badan kita. Rupanya sel ovum merupakan sel terbesar dalam badan wanita. Dan sel sperma pula merupakan sel terkecil dalam badan manusia.

Dan untuk pergerakan aktif sel-sel ini bertemu “cinta hati” memerlukan “tenaga”. Dan CoqTrol dapat membantu meningkatkan tenaga sel-sel ini. Ada ujian yang dijalankan menunjukkan kesan pengambilan suplemen ini pada jumlah sperma dan pergerakan sperma. Keyakinan saya bertambah bila ada seorang customer berkongsi pengalaman dia ikhtiar hamil, kata doktornya “this suplemen(coq10) is very good for your ovum”. Mendengarkan ini buat saya fikir, saya dan suami memerlukan tambahan suplemen ni, mungkin ada yang belum cukup.

Sebaik berada di pasaran saya terus beli dan makan bersama-sama suami. Sambil meneruskan vitamin-vitamin lain sebelum ni. Saya juga lebih mengambil berat dengan waktu subur, saya mencatatnya, menggunakan bantuan application di smartfon dan juga menggunakan ovulation kit. Saya betul-betul berusaha kali ni selain dari terus berdoa dan minta orang sekeliling mendoakan juga. 

Alhamdulillah dengan izinNya. Setelah habis sebotol CoqTrol, period saya lambat dan syukur saya disahkan positif hamil anak ketiga. Ye, Pada usia anak kedua 7 tahun. Jarak sungguh kali ni. Suka betul kakak-kakak mendapat berita kehamilan ini. Kini, Kandungan dah nak masuk 5 bulan, gerakan baby pun dah mula dirasai. Terasa rindu sungguh perasaan ni. Doakan kami ye. 

Melalui ‘struggle’nya berusaha kali ni buat saya ingin berkongsi kisah ini. Pada yang masih menanti cahayamata jangan putus asa. Teruskan usaha. Usaha perlukan masa, pengorbanan dan kesungguhan. Melaburlah untuk kesihatan kita dan pasangan. Bila badan sihat, sel sihat insyaAllah badan kita akan sedia untuk hamil. Dan paling penting senjata utama kita adalah DOA. 

Kongsikan kisah ini jika anda juga ingin membantu orang-orang sekeliling. Semoga perkongsian ini dapat membantu pada mereka yang memerlukan. Alhamdulillah syukur pada Allah, terima kasih atas doa semua dan terima kasih Shaklee.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Begitulah perkongsian dari Puan Hartini Badri bagaimana beliau cepat hamil setelah mendapatkan nutrisi yang betul dan juga terbukti berkesan berdasarkan kajian yang telah dibuat Shaklee sebelum ini. Sel yang sihat InsyaAllah menjadikan bahan lebih sihat untuk badan bersedia menerima kehadiran 'orang baru'

Ingin cepat hamil? Dapatkan produk yang bersesuaian dengan masalah anda dan jangan lupa tambahkan Coq-Trol Plus untuk anda suami isteri. Info lanjut mengenai Coq-Trol Plus DI SINI. Testimoni kejayaan dapat tingkatkan bilangan dan kualiti sperma Di SINI.






Untuk tempahan dan pembelian untuk cepat hamil terus hubungi:

SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                     FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Faedah CoQ10 dalam CoQ-Trol Plus Shaklee

Coenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. Ia berada di dalam mitokondria, stesen janakuasa sel. Coenzyme Q10 tinggi dalam sel otak, jantung, dan hati. Ia menukarkan lemak dan gula kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. Ia juga adalah antioksida yang berkesan, melindungi sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas.

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

  • CoQ-Trol Plus membekalkan sebatian semulajadi dan proprietari dengan 100mg Coenzyme Q10 bersama resveratrol dan tokoferol. 
  • Untuk penyerapan optimum, ia dilengkapi dengan sistem penghantaran minyak zaitun.
  • Formulasi berpaten untuk meningkatkan penyerapan CoQ10Patent No. MY-139379-A







Berapa Banyak CoQ10 yang Anda Perlukan?
Kajian telah menunjukkan bahawa 100mg Coenzyme Q10 memberikan pelbagai manfaat kepada badan. Walaupun CoQ10 secara semulajadi dihasilkan oleh badan kita, ianya merosot seiring dengan gaya hidup dan usia. Seawal usia 20 tahun, tubuh anda mengalami kesukaran untuk menghasilkan CoQ10. Mereka yang mengambil statin, ubat untuk merendahkan kolesterol, memerlukan jumlah CoQ10 yang lebih tinggi kerana ubat tersebut mengurangkan penghasilannya dalam badan sebanyak 40%!

Untuk memastikan anda mendapat 100mg Coenzyme Q10, , anda perlu mengambil:



Nutritional Facts
1 Capsule (678.789 mg)


Faedah Coenzyme Q10


Tenaga yang berkekalan
Kandungan CoQ10 yang lebih tinggi menghasilkan lebih banyak tenaga di dalam sel anda serta membekalkan tenaga dengan lebih cekap. Hasilnya, anda boleh menjalani hari anda dengan bertenaga, cergas, dan berkeyakinan! Peningkatan CoQ10 membantu:
  • Meningkatkan kekuatan otot.
  • Mempercepatkan pemulihan luka.


Peredaran Darah yang Sihat
CoQ10 lebih tertumpu pada organ-organ yang menggunakan banyak tenaga seperti jantung. Peredaran darah yang sihat menunjukkan jantung anda kuat dan sihat. Untuk mengekalkannya berdegup dengan sihat, anda memerlukan CoQ10 tambahan yang membantu:
  • Menguatkan otot-otot jantung.
  • Menyokong fungsi jantung yang sihat.
  • Meningkatkan paras tenaga untuk mereka yang mengambil statin.


Sistem Reproduksi yang Sihat
Selain bertindak sebagai antioksida yang kuat untuk melawan tindakbalas oksidatif, CoQ10 juga menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan meningkatkan tenaga dalam sperma dan ovum. Pengambilan CoQ10membantu:
  • Meningkatkan jumlah sperma yang sihat.
  • Meningkatkan pergerakan sperma.
  • Meningkatkan kualiti ovum.


Kulit Yang Berseri
CoQ10 juga terdapat di permukaan luar kulit yang melindungi kulit anda dari sinaran UV yang berbahaya. Ia juga membekalkan tenaga untuk sel-sel yang rosak memperbaiki diri mereka sendiri, jadi kulit anda kekal berseri dan kelihatan lebih muda. Pengambilan CoQ10membantu:
  • Menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan.
  • Meningkatkan tekstur kulit.

Meningkatkan Fungsi Kognitif
Bertindak sebagai antioksida yang melindungi saraf, CoQ10 membantu mengurangkan pembentukan plak amiloid, salah satu punca utama Penyakit Alzheimer, di dalam otak anda. Kekalkan kesihatan sel-sel otak dan tingkatkan memori, tumpuan serta minda anda dengan CoQ10 yang juga membantu:
  • Menjana fungsi otak yang sihat.
  • Meningkatkan fokus dan fungsi-fungsi sel otak.




TAHUKAH ANDA?

Kajian telah menunjukkan bahawa statin, ubat yang merendahkan kolesterol, menghalang pembentukan CoQ10 sebanyak 40%! Suplemen CoQ10 membantu mengekalkan kekuatan jantung anda.

Jom dapatkan sekarang produk yang sangat bagus ni CoQ-Trol Plus Shaklee


Untuk tempahan dan pembelian secara online menggunakan bayaran secara debit kad atau kredit kad, boleh klik button di bawah:





Atau boleh terus Hubungi saya sekarang..

SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                            FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Tingkatkan Kualiti Sperma Untuk Kesuburuan supaya Isteri Cepat Hamil

Bilangan sperma yang sikit dan tak berkualiti tidak akan memungkinkan isteri anda untuk hamil. Jadi, jika pemeriksaan air mani anda menunjukkan anda mempunyai masalah jumlah sperma yang sikit dan juga sperma yang tak berkualiti, anda perlu mengambil langkah untuk tingkatkan kesuburan anda. 

Apakah faktor yang menyebabkan sperma kurang berkualiti? 

Faktor-faktor penyebab adalah disebabkan mempunyai sperma yang abnormal dari segi: 
  • Bilangan sperma 
  • Motility (pergerakan) sperma 
  • Struktur dan bentuk sperma 
Kebiasaannya lebih separuh daripada kesuburan lelaki adalah disebabkan jumlah sperma yang rendah. 

Sperma Morphology – Sperma morphology merujuk kepada saiz dan bentuk sperma. Sperma yang normal mempunyai kepala berbentuk oval dan ekor yang panjang. Manakala yang abnormal mempunyai kepala dan ekor yang cacat. Sperma dianggap biasa selagi mempunyai 4% atau lebih “morfologi normal.” 

Apakah yang menyebabkan kualiti sperma rendah atau sikit? Banyak faktor penyebabnya iaitu disebabkan gaya hidup, persekitaraan dan sebagainya. Merokok juga salah satu faktor yang berisiko anda mempunyai keabnormalan sperma tersebut. 



CoQ-TROL boleh membantu mengatasi masalah ini? 

Selain bertindak sebagai antioksida yang kuat untuk melawan tindakbalas oksidatif, CoQ10 juga menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan meningkatkan tenaga dalam sperma dan ovum. Pengambilan CoQ10 membantu: 
  • Meningkatkan jumlah sperma yang sihat. 
  • Meningkatkan pergerakan sperma. 
  • Meningkatkan kualiti ovum.

Antioksidan melalui Resveratrol dan Tocopherol membantu untuk mengurangkan kerosakan sperma akibat serangan radikal bebas. Jadi sekaligus mengurangkan masalah bilangan sperma yang kurang. 

Fungsi CoQ10 membantu untuk memberikan tenaga kepada mitokondria yang terdapat di leher sperma. Tenaga ini penting supaya sperma boleh berenang dengan laju ke arah ovum untuk persenyawaan. Jika tidak ada tenaga, sperma hanya berenang di tempat yang sama dan berpusing-pusing tiada arah tuju. Jadi ia meningkatkan pergerakan atau motiliti sperma. 

Kajian telah dibuat dan bukti kajian menunjukkan dengan 200mg CoQ10 sehari, berjaya meningkatkan kesuburan lelaki.


Berikut adalah testimoni dari pengguna sendiri yang telah berjaya meningkatkan kualiti sperma serta jumlah sperma.


Selain daripada tu anda digalakkan untuk ambil bersama dengan Zinc Plus. Zinc Plus juga dapat membantu meningkatkan jumlah sperma, memperbaiki bentuk, fungsi dan kualiti sprema juga. 


InsyaAllah dengan supplemen yang betul anda dapat tingkatkan kualiti sperma anda dan meningkatkan kesuburan sekaligus membantu isteri anda cepat hamil dan menimang cahayamata.

Untuk tempahan dan pembelian secara online menggunakan bayaran secara debit kad atau kredit kad, boleh klik button di bawah:


Atau boleh terus Hubungi saya sekarang..


SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Sembap Mata dan Eye Bags Hilang dalam Masa 7 Hari

Pada entry sebelum ni saya ada share tentang kebaikan Youth Restoring Eye Treatment. Walaupun baru dilancarkan ramai pengguna teruja untuk mencubanya memandangkan bahan-bahan yang terkandung dalam krim mata ini selamat dan 100% vegan.

Selari dengan janji yang diberikan iaitu kesan seawal 7 hari penggunaan, pengguna yang telah mencubanya telah pun mendapat hasil yang menakjubkan. Jom kita lihat testimoni.

Pencahayaan mungkin berbeza tapi tumpukan pada mata sembap dan eye bags ya.



Jadi, tak perlu tunggu lama-lama bagi mereka yang mengalami masalah lingkaran gelap bawah mata, garis halus, kedut, eye bags, dan sebagainya. Youth Eye Treatment dapat membantu anda dalam mengatasi masalah mata anda.

Info lanjut mengenai Youth Restoring Eye Treatment KLIK DI SINI.



Untuk tempahan dan pembelian secara online menggunakan bayaran secara debit kad atau kredit kad, boleh klik button di bawah:



Atau boleh terus Hubungi saya sekarang..


SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Krim Mata Terbaik Youth Restoring Eye Treatment

Tahukah anda kawasan kulit pada bahagian mata adalah yang paling lembut dan halus. Ia juga bahagian anggota badan yang memiliki kandungan minyak yang sedikit. Jadi, kesan penuaan selalunya akan nampak jelas di mata dahulu dengan garis halus dan kedutan. Jadi selain daripada muka, anda juga perlu menjaga kulit di bahagian mata juga. Pakailah krim mata yang dibuat khusus untuk mata bukan pelembab muka ya..

Anda juga mesti tercari-cari krim mata yang terbaik untuk anda bahkan selamat untuk dipakai untuk jangkamasa yang panjang. Semestinya juga tiada bahan kimia yang berbahaya untuk kulit. Jadi, untuk memenuhi kehendak tersebut semestinya Youth Restroring Eye Treatment dari Shaklee.

Youth Restroring Eye Treatment adalah produk pelbagai fungsi yang memberikan manfaat anti-penuaan hebat dan solusi yang jelas dilihat untuk mata letih, kering atau sembap. Ianya bukan sekadar untuk mata!
  • Mengandungi Peptide Blend unik yang dibuktikan di dalam kajian klinikal dapat mengurangkan penampilan garis serta kedutan di kawasan sekeliling mata dan kedutan di sisi luar lipatan mata atau crow’s feet dalam tempoh masa seawal 7 hari.
  • Mengurangkan sembap dan lingkaran hitam.** 
  • Membantu menghilangkan kedutan mata dan menegangkan serta menghidrat. ** 
  • Mempunyai cooling tip unik yang menyegarkan dan memberikan tenaga di kawasan mata dengan urutan lembut. 
*Seperti yang diukur dalam kajian klinikal 28 hari, 36 subjek, penggunaan dua kali sehari. **Seperti yang dirasakan oleh majoriti subjek dalam kajian klinikal 28 hari, 36 subjek, penggunaan dua kali sehari

Keistimewaan Shaklee 

 100% VEGAN  TANPA PARABEN  DIUJI SECARA DERMATOLOGI

Bahan-Bahan yang terdapat dalam Youth Restroring Eye Treatment : 


Peptide Blend - Membantu menyokong penghasilan kolagen dan mempercepat pembaharuan sel kulit.

Lotus Japonicus ditambah dengan Schisandra Chinensis fruit extract - Membantu menyokong penghasilan kolagen, elastin, dan fibrillin; membantu memberikan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit secara berstruktur.

Licorice extract - Membantu mencerahkan kulit di bahagian bawah mata untuk mengurangkan lingkaran hitam.

Hyaluronic Acid - Menghidrat dengan mengekalkan air pada kulit. Menyerap sehingga 1,000x beratnya di dalam air untuk melembapkan.

Vital Repair+® dan polifenol Muscadine Grape - Membantu mengurangkan kesan radikal bebas dengan melindungi sel DNA; melindungi kerosakan kolagen dan elastin.  

Cooling tip - Membantu meningkatkan peredaran mikro untuk mengurangkan penampilan kemerahan dan sembap mata. 


Youth Restroring Eye Treatment

MENGEMBALIKAN
  • Peptide Blend unik mengembalikan sistem isyarat kulit dan menyokong penghasilan kolagen
  • Melembapkan dengan mengekalkan air pada kulit 
  • Menyerap sehingga 1,000 x beratnya di dalam air untuk melembapkan
MENGURANGKAN
Penampilan: 
• Garis Halus • Kedutan • Kedutan di Sisi Luar Lipatan Mata • Sembap • Lingkaran Hitam

MENYEGARKAN
Cooling tip merangsang peredaran mikro untuk: 
  • Mengekalkan mata yang segar 
  • Mengurangkan kemerahan di bawah mata 
  • Mengurangkan mata yang sembap
Best kan? Hebatkan? Memang krim mata terbaik setakat ini. Alamilah kesan seawal 7 hari.

-- >> Cara Mudah Untuk Atasi Masalah Mata Panda / Lingkaran Gelap Bawah Mata << --

Untuk tempahan dan pembelian secara online menggunakan bayaran secara debit kad atau kredit kad, boleh klik button di bawah:


Atau boleh terus Hubungi saya sekarang..


SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

10 Tanda Anda Kekurangan Zink dan Cara Mengatasinya

Mari kita tengok adakah anda sebenarnya kekurangan supplemen zink dalam badan?

Adakah anda Kekurangan Zink?

Perhatikan gejala-gejala berikut. Adakah anda mengalami mana-mana gejala tersebut? Cuba pastikan adakah masalah yang dinyatakan ada pada anda untuk memastikan sama ada anda memerlukan zink untuk meningkatkan kesihatan badan anda.

10 Tanda Anda Kekurangan Zink

✓ Saya selalu mendapat demam dan selesema.
✓ Saya terdedah kepada jerawat di usia dewasa.
✓ Saya mengalami kehilangan rasa atau bau.
✓ Saya mengalami kehilangan selera makan.
✓ Luka saya lambat sembuh.
✓ Saya mengalami cirit-birit yang kerap.
✓ Saya mempunyai keinginan seks yang rendah.
✓ Saya mempunyai sejarah bilangan sperma yang rendah.
✓ Saya mempunyai bintik putih di kuku saya.
✓ Saya mempunyai lebih banyak tompok botak di kepala saya.


Jika anda dapati tanda-tanda berikut 3 atau lebih, itu menunjukkan kemungkinan anda kekurangan zink dalam badan. Ketahui tahap zink anda dan tingkatkan pengambilan anda sekarang!

Jadi, amalkan pengambilan zinc sekarang untuk mengatasi masalah anda tersebut.


<< -- KEISTIMEWAAN ZINC PLUS SHAKLEE -- >>

Untuk pembelian secara online dan juga menggunakan kad debit atau kredit boleh terus KLIK BUTTON ORDER NOW di bawah:



Atau boleh Hubungi saya sekarang..


SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Keistimewaan Zinc Plus Shaklee Vitamin Terbaik untuk Badan

Zinc, adalah mineral surih yang dijumpai hampir di dalam setiap sel badan dan komponen di dalamnya lebih daripada 200 enzim. Sebagai sebahagian daripada tindak balas enzim, zink terlibat dalam pelbagai aktiviti biokimia termasuk pencernaan protein, metabolisme asid amino, penghasilan tenaga, metabolisme tulang, penggunaan vitamin A dan penghasilan hormon.

Zinc sangat penting dalam mengekalkan fungsi badan yang betul, menyokong pertumbuhan sel untuk rambut, kuku dan kulit yang sihat serta keseluruhan kesihatan badan.

TAHUKAH ANDA?
Zink gluconate adalah salah satu bentuk zink chelated terbaik. Ia lebih mudah diserap oleh badan.

KEISTIMEWAAN ZINC PLUS SHAKLEE
• Satu tablet membekalkan 100% nilai harian yang diperlukan untuk zink.
• Dirumuskan dengan zinc gluconate dengan kadar penyerapan yang tinggi.

Nutritional Facts
Saiz Hidangan: 1 Tablet (689.00 mg)
  • Calcium (as dicalcium phosphate) 121 mg
  • Zinc (as zinc gluconate) 15 mg

7 Keistimewaan Zinc Plus Shaklee Untuk Kesihatan Badan

1. MENINGKATKAN SISTEM IMUN
Penyelidik mendapati bahawa zink membantu mengawal keradangan. 
  • Memendekkan tempoh selesema biasa. 
  • Memberi sokongan imun dan mengaktifkan sel-sel imun supaya mereka berfungsi secara optimum.

2. RAMBUT KUAT DAN BERKILAT
Zink penting untuk pertumbuhan sel, menyokong sel-sel yang sihat untuk prestasi badan yang optimum. 
  • Menyokong struktur rambut yang lebih kuat dan folikel rambut yang lebih sihat. Meningkatkan pertumbuhan rambut. Mempercepatkan pertumbuhan semula folikel rambut.

3. KULIT CANTIK DAN BERSERI
Sifat anti keradangan zink membantu mencegah radang dan meningkatkan pembaharuan sel, mempercepatkan penyembuhan untuk kulit yang lebih sihat. 
  • Merawat jerawat dan melegakan radang kulit untuk kulit yang sihat berseri.

4. KESUBURAN
Zink bekerja bersama enzim lain untuk mengekalkan kesihatan sistem reproduktif untuk lelaki dan wanita.
  • Untuk wanita, zink membantu dalam pengawalan hormon, pengeluaran telur dan mengekalkan paras cecair folikel yang normal, untuk membantu pergerakan telur menuju rahim untuk proses penempelan.
  • Untuk lelaki, zink membantu meningkatkan jumlah sperma dan memperbaiki bentuk, fungsi dan kualiti sperma.


5. MENINGKATKAN MEMORI DAN PEMBELAJARAN

Hipokampus, pusat memori dan pembelajaran otak, mempunyai tahap zink tertinggi.
  • Meningkatkan komunikasi antara neuron untuk memproses maklumat yang lebih cekap.
  • Melindungi saraf dan tisu otak.

6. MENINGKATKAN TENAGA DAN STAMINA
Zink membantu menukarkan makanan menjadi tenaga secara optimum supaya anda mempunyai tenaga untuk menjalani hari anda.
  • Meningkatkan prestasi sukan.
  • Menggalakkan kekuatan dan ketahanan otot yang lebih baik.

7. MEMPERCEPATKAN PENYEMBUHAN LUKA
Zink memainkan peranan penting dalam fungsi imun, melawan jangkitan dan membantu dalam penghasilan tisu baru, mengelakkan jangkitan pada luka.
  • Mengekalkan keutuhan dan struktur kulit.
  • Menghasilkan protein dan kolagen untuk menyembuhkan luka.
  • Memainkan peranan penting untuk pembekuan darah.

Anda dah tahu semua manfaat dan keistimewaan vitamin Zinc Plus Shaklee ni? Mesti anda tak sabar nak mencubanya kan? Harga pun sangat berpatutan untuk anda. Hanya RM56.25 sebotol yang mempunyai 120 biji.

Untuk pembelian secara online dan juga menggunakan kad debit atau kredit boleh terus KLIK BUTTON ORDER NOW di bawah:


SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Daftar Keahlian