Daftar Ahli Shaklee

Cara Hilangkan Jeragat Dengan Cepat dan Berkesan

Bukan setakat jerawat, jeragat juga boleh membuatkan kita hilang keyakinan diri untuk berhadapan dengan orang ramai. Masalah jeragat ini dahulunya sering berlaku kepada wanita yang berusia 40-an ke atas sahaja, Tetapi sekarang sesiapa sahaja boleh mendapat masalah jeragat ini.

Apa itu Jeragat? Jeragat ini adalah tompokan hitam atau keperangan yang berlaku di kawasan muka disebabkan oleh lebihan minyak yang terkumpul dalam saluran kelenjar sebum yang akan menjadi hitam ketika ia teroksida.

Bagaimana jeragat berlaku? Jeragat mula terbentuk disebabkan terdedah dengan pancaran sinar ultaungu (UV) dari matahari, muka yang terlampau berminyak, keturunan iaitu genetik, perubahan hormon seperti mengandung, pengambilan ubat-ubatan seperti pil perancang dan juga penggunaan produk penjagaan muka yang mengandungi bahan kimia yang tinggi.


Bagaimana nak hilangkan masalah jeragat dengan cepat dan berkesan?

  1. Pastikan anda memakai krim muka yang mengandungi SPF15 yang dapat melindungi muka anda dari pancaran UV. (Penggunaan SPF yang terlalu tinggi juga boleh merosakkan kulit)
  2. Pastikan muka anda dibersihkan dengan sempurna dan menggunakan toner selepas dicuci.
  3. Elakkan mengambil ubat-ubatan seperti pil perancang.
  4. Cari produk muka yang bersesuaian, selamat dan tidak mengandungi bahan kimia yang berbahaya yang boleh merosakkan kulit.

Ada 3 jenis jeragat yang dikenal pasti iaitu jeragat jenis Epidermal, Dermal dan campuran kedua-duanya. Jeragat jenis Epidermal senang dirawat kerana berlaku di atas permukaan sel kulit sahaja manakala Dermal berlaku di bawah lapisan sel kulit yang memerlukan rawatan secara dalaman.

Apa cara yang perlu dilakukan untuk hilangkan masalah jeragat ini dengan cepat dan berkesan? Kenalpasti masalah jeragat anda yang mula timbul dan cepat-cepat cari jalan penyelesaian sebelum jeragat tersebut semakin merebak dan menjadi lebih teruk.

Shaklee ada menawarkan Set Jeragat yang boleh membantu mengatasi masalah jeragat ini.


VIVIX - merupakan supplemen tinggi antioksidan yang boleh merawat hingga ke peringkat sel secara terus. Ia dapat memperbaiki sel-sel yang rosak dan sekaligus Vivix dapat memberikan kesan yang cepat selepas penggunaan untuk menghilangkan masalah jeragat.

GLA Complex sangat penting untuk diambil kerana GLA ini membantu dalam menstabilkan hormon kita semula. Bila hormon dalam badan dah stabil jadinya akan mengurangkan masalah jeragat ini. Kandungan Vitamin E di dalamnya pula dapat mencerahkan jeragat dan memulihkan sel-sel menjadi sihat.

Sustained Released Vita-C plus ini pula merupakan vitamin C yang terbaik di pasaran kerana mengandungi formula 'sustained released' iaitu pelepasan vitamin C secara berperingkat selama 5 jam. Ini kerana badan kita tak dapat menyerap vitamin C dalam kuantiti yang banyak dalam satu-satu masa. Jika terlebih ia akan dibuang terus dari badan. Rugi kan? Jadi inilah fungsinya sustained released tersebut.

Fungsi Vitamin C dapat menghasilkan kolagen. Penghasilan kolagen untuk kulit penting bagi memastikan sel-sel kulit menjadi sihat dan sekaligus memperbaiki sel yang rosak dan dapat mengatasi masalah jeragat. Penggunaan secara berterusan dan konsisten juga dapat mencerahkan kulit dan menghidari masalah kesihatan yang lain.

Kaedah rawatan Luaran

Anda boleh menggunakan Spot Whitenig Treatment ini untuk menyapu di bahagian kulit berjeragat tersebut. Selain itu dapat:
  • Mengurangkan kemunculan bintik-bintik hitam agar kulit tampak lebih menawan
  • Kepekatan optimum pati Likuoris dan Peony memberikan kuasa pencerahan botani yang sungguh mengagumkan
  • Cats Claw menegangkan kulit
  • Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona dan menghaluskan tekstur kulit
Atasi masalah jeragat dengan cepat sebelum menjadi lebih teruk!!





Untuk Order secara Online, boleh buat pembelian terus dengan KLIK button di bawah:


Untuk pertanyaan lanjut atau untuk mendapatkan Set Budget Jeragat boleh hubungi:

Anis 906379
SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop

2 comments:

  1. Pil perancang pun effect jgk ye utk jeragat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer puan jika diambil dalam jangkamasa panjang..ada effect..

      Delete

Daftar Keahlian