Daftar Ahli Shaklee

Tambah Berat Badan Dengan Shaklee

Makan banyak tapi tetap kurus? Kalau secara teorinya makan banyak badan akan bertambah berat. Mungkinkah ada masalah kesihatan disebaliknya? Tahukah anda kurangnya berat badan ini adalah berpunca daripada beberapa faktor. Faktor tersebut mungkin daripada faktor genatik ataupun kurangnya nutrisi dalam badan.
TAMBAH BERAT BADAN DENGAN SHAKLEE

Kurus sangat pun tak cantik kan? Tidak gemuk dan tidak kurus adalah berat yang idea dan menjadi idaman semua di samping kesihatan yang baik. Bagaimana cara untuk anda tambah berat badan? Anda perlu tahu kriteria-kriteria berikut:

Protein
Protein adalah satu mineral yang bagus untuk anda menambahkan berat badan. Protein digunakan untuk membentuk otot dan juga struktur organ dalaman yang lain dan juga menjaga sistem imun tubuh. Jika dalam makanan anda perlu cari daging yang segar bagi menjamin protein yang ada di dalamnya tidak berkurangan.

Karbohidrat
Karbohidrat merupakan sumber tenaga bagi kita. Pengambilan karbohidrat juga boleh membantu anda untuk tambah berat badan. Lebihkan pengambilan makanan yang mengandungi unsur tersebut.

Mineral
Tubuh memerlukan beberapa jenis mineral penting seperti zat besi, kalsium, fosfor, iodin natrium, kalium untuk membantu menjaga kepadatan tulang dan gigi serta membentuk hemoglobin yang ada pada darah dan mengatur kelancaran kerja pada otot.

Lemak
Lemak juga memainkan peranan yang penting dalam menjaga fungsi saraf, kulit dan juga kesihatan rambut. Lemak yang baik adalah lemak yang mengandungi omega 3 dan juga omega 6.

Air
Minuman yang mengandungi kafein dan juga minuman karbohidrat tidak bagus untuk kesihatan anda. Banyakkan mengambil air kosong sekurang-kurangnya 3 liter sehari. Pengambilan air yang mencukupi dapat membantu tubuh anda menyingkirkan toksin dalam badan.

Bersenam
Tidak kira anda gemuk atau kurus. Bersenam adalah bagus untuk kesihatan anda bagi menjaga fungsi organ dalaman agar kekal sihat.

Dengan mengikuti tips-tips berikut anda boleh mengatasi masalah untuk tambah berat badan anda. Apa yang Shaklee tawarkan untuk anda mendapat berat badan idaman anda?

Vitalea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan juga mineral penting yang diperlukan oleh badan. Pengambilan setiap hari mampu membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik, mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu, mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi, Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh.



BComplex merupakan keperluan asas untuk dalam diet yang sihat. Vitamin B Complex Shaklee mengandungi 8 jenis vitamin Blengkap yang membantu dalam menjaga kesihatan. Kandungan Vitamin B12 dalamya membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah. Vitamin B Complex ini juga mempunyai kebaikan sebagai anti stress.



Meal Shakes adalah sumber protein yang bagus untuk tubuh anda di samping mengandungi vitamin dan juga mineral tambahan. Meal shakes menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh badan untuk tumbesaran dan juga perlindungan. Asid amino tersebut merangkumi asid amino perlu dan juga tidak perlu.



Apa yang penting dalam anda berusaha untuk menambahkan berat badan adalah mengetahui keperluan kalori tubuh anda dan lebihkan kalori untuk penambahan berat badan yang lebih efisyen. Bukan hanya semata-mata makan banyak sahaja tetapi anda perlu pastikan makanan yang anda ambil memenuhi semua nutrien yang diperlukan oleh badan agar seimbang. Bukan kauntiti makanan yang diperlukan tetapi kualiti makanan yang perlu diutamakan. Tambah Berat Badan secara sihat memerlukan masa dan secara perlahan-lahan dan konsisten. InsyaAllah anda pasti berjaya..

Testimoni tambah berat badan dengan produk Shaklee. Antara mereka yang telah BERJAYA..

Testimoni Puan Enny

Enny mula ambil set ni pertengahan bulan Ogos..dan alhamdulillah kini ( 29 September) berat Enny dah pun naik 3.5kg. 

Sebelum ni, sememmangnya Enny kuat makan. Drpd zaman anak dara lagi, tapi tang nak naik berat badan memang tersangatlah payahnye.

Ni pulak, Enny duduk di tgkat 3 ..fully BF anak..so, memang mendadak la berat badan turun mase puasa aritu. Bila keletihan bekerja menguasai, Enny jadi mudah stress.

Alhamdulillah, sejak amalkan supplemen ni, Enny kini lebih bertenaga dan relax. Mampu turun naik tangga setiap hari sambil sekaligus dukung baby yg pd ketika ni almost 9kg didepan (babywear dgn SSC), beg laptop dibelakang dgn buku2..beg utk hantar susu dgn mknan anak, beg utk mengepam dan lain2 barang. Alhamdulillah..kini Enny sihat dan cergas serta ceria.

Sekarang ni, misi tambah berat badan diteruskan....



Gaint Weight



Jika anda membuat pembelian dari Vitamin Online Shop, anda akan diberikan panduan bagaimana untuk mengambil vitamin tersebut juga panduan makan untuk menaikkan berat badan. Konsultasi ini diberikan secara PERCUMA, EKSKLUSIF kepada pelanggan yang membeli dengan saya SAHAJA.

SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
FB: Anis Suziana Ahmad                                                  

No comments:

Post a Comment

Daftar Keahlian