Daftar Ahli Shaklee

Atasi Gout Dengan Vitamin Shaklee

Gout adalah penyakit yang berkaitan sendi yang disebabkan oleh asid urik yang tinggi dalam badan. Apabila asid urik ini tidak boleh dikeluarkan oleh badan ianya akan berkumpul di sendi kita dan akan menyebabkan terjadinya gout.

Faktor-faktor yang boleh menyebabkan gout:
  1. Diet dan berat badan juga salah satu punca keadaan asid urik gout seperti kegemukan, diet protein tinggi, alkohol atau rendah kalori dalam diet.
  2. Ubat juga antara faktor penyebab gout. Ia boleh meningkatkan asid urik dalam darah. Anda perlu berhati-hati apabila menggunakan ubat seperti aspirin, diuretics.
  3. Orang yang pernah mengalami penyakit ginjal, tekanan darah, kecederaan dan pembedahan berkemungkinan besar boleh mendapat gout.
Makanan yang patut di elakkan ialah:-
  •  Makanan laut seperti ikan, kerang, sardin dan ikan bilis.
  • Sayur-sayuran seperti asparagus, bunga kobis dan bayam.
  • Organ dalaman haiwan seperti paru, hati dan jantung.
  • Daging merah.
  • Cendawan.
  • Yis (roti putih, roti manis).


Apakah Vitamin Shaklee yang boleh menolong atasi masalah gout ni?

ATASI MASALAH GOUT DENGAN SUPPLEMEN SHAKLEE


ALFALFA COMPLEX
Alfalfa boleh menyingkirkan toksid yang berlebihan di dalam tubuh badan secara lembut dan semulajadi. Pengambilan alfalfa perlu disertai dengan pengambilan air yang bnyk bagi melancarkan fungsi detoksifikasi.

PERFORMANCE DRINK
Dapat memelihara kandungan bendalir dalam badan ke tahap yang optimum, disamping pengambilan cecair seperti air kosong. Pesakit gout perlu mengelakkan kekurangan air dlm badan di mana ia lebih menyukarkan proses penyingkiran asid urik dari tubuh badan.

OMEGA GUARD
Mempunyai fungsi anti-imflammatory, dimana ia mengurangkan keradangan sendi yang dihadapi pesakit gout.


Info lanjut mengenai gout boleh ke KLIK DI SINI

TESTIMONI GOUT DENGAN VITAMIN SHAKLEE


Kredit to Puan Aula & Mommy Lyna
Condition gout mama mmg terukk…….Everytym tersalah makan or terlalu lame berdiri.. her kaki will bengkak merah and she cant even make a step sebab rase macam ade jarum cucuk2 kaki die… It is so painful that sometyms she just cant stand it and cry…
So everytime die kena gout die baring je la kat atas katil and abah will give her pain killers to ease the pain and she get an injection from the clinic. And the Doctors said injection is not good for her body because of the side effects..( I tak sure about it nanti i post semula k!)..
Anak mane yang tak sedih kan?!!!! So looking at the positive effects on me after taking SHAKLEE suppliments.. So I try the pack suggested for GOUT by SHAKLEE;
My mum starts consuming it.. And the very next day NO JOKE… die cakap sengal2 dah kurang tapi sakit2 masih ada..
Alhamdulilah with GOD’s will…AFTER 1 WEEK… she is getting better, kaki mmg still bengkak tapi she dah boleh jalan without complaining sakit…. sape2 yang pernah jumpa my mum dulu jalan hinjut2 and very2 slow..
AFTER 2 weeks… ramai la puji dia ” Puan Saidah sekarang nampak sihat la muka pun tambah berseri”. Apa lagi berbunga2 la hati my mum tuh!!
Sedih jugak i dengar sebab selama nie saya tahu my mum sakit tapi tak buat ape2.. Sekarang saya bersyukur saya belikan SHAKLEE pack for her.. Dulu kalo she tengok TV, die takleh bersimpuh or seangkatan dengannye and the good news.. “SHE CAN BEND HER KNEES only after TWO WEEKS!!!”
Sumer nie dengan KEBESARANYA dan usaha untuk try other alternatives SHAKLEE. It might be small to some but to her sangat bermakna means she can be more active to be with her cucu…
Tapi kalo korang nak tahu hah ade BONUS TAMBAHAN dalam mengambil suplemen di atas… Mulanya I tak perasan then selepas seminggu mama cakap tak cungap2 she can talk calmly and her BREATH dah tak berbau….
YEap dats right dulu mama ade masalah mulut berbau because of the medication she’s taking due to her asthma… hah panjang la cerita die nie hehe:) PAsal mulut berbau nie nanti I post special entri k!!
SO Itula testimoni mama saya… selepas mengambil nya almost 2 bulan dah ALHAMDULILAH perubahan positif pada mama.
Sebab nilah Aula suka sangat SHAKLEE suplemen, it provides alternative for healing besides prescription drugs. Aula bersyukur sangat…




Untuk keterangan lanjut mengenai produk, hubungi:
SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
FB: Anis Suziana Ahmad                                                  

No comments:

Post a Comment

Daftar Keahlian