Daftar Ahli Shaklee

Osteoarthritis (Sakit Sendi) Pulih. Tidak Perlu Berjalan Bertongkat Lagi.

Osteoarthritis (sakit sendi) merupakan sejenis arthritis yang umum terjadi. Keadaan ini menyebabkan sendi-sendi terasa sakit dan kaku dan juga pembengkakan turut berlaku pada sendi-sendi tersebut. Sendi yang sering terjadi adalah meliputi bahagian tangan, lutut, pinggul dan juga tulang punggung.

Penyakit Osteoarthritis (sakit sendi) biasanya dimulai dengan keroskan pada jaringan sendi fleksibel yang disebut kartilago dan dapat menyebabkan sendi menjadi kaku dan tidak dapat bergerak.

Osteoartritis secara umumnya disebabkan oleh beberapa faktor. Kebanyakannya berlaku disebabkan faktor usia iaitu penuaan. Tulang rawan menjadi haus dan mengalami keradangan. Selain faktor usia, osteoartritis juga boleh disebabkan faktor kegemukan, megalami kecederaan, diabetes dan gout.

Baca juga: >> Sakit Sendi dan Sakit Lutut

Bagi testimoni Osteoarthritis (sakit sendi) pulih oleh ayah Cik Laa ini adalah disebabkan faktor usia. Alhamdulillah ayah beliau sekarang sudah boleh berjalan tanpa menggunakan tongkat lagi tanpa perlu usung lagi..Mari kita ikuti apa kata Cik Laa

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


[SAKIT OSTEOATHRITHIS AYAH KIAN PULIH SELEPAS KONSISTEN AMALKAN VIVIX DAN SUPLEMEN SHAKLEE]

Apa korang rasa bila ayah korang yang dah 16 tahun menghidap Osteoathrithis, dulu siap kena usung nak ke klinik dan hospital. Dulu kalau gerakkan kaki bunyi berkeriuk macam engsel pintu berkarat, berjalan siap keluar bunyi macam tulang berlaga.

Ayah memang dah wajib operate masukkan besi dekat left hip joint, tapi sebab kerenah birokrasi, doktor batalkan balik operation. Dari boleh bawak motor, sekarang tak boleh langsung, dari bawak kereta manual kena tukar kereta auto. Dulu nak angkat kaki pun susah. Guna tongkat pun jalan slow-slow je. Dalam rumah guna kerusi roda.

Tapi, sejak kebelakangan ini, ayah dah boleh berjalan tanpa tongkat, walaupun jarak tak berapa jauh. Boleh dukung cucu dari dalam rumah bawak ke kereta di luar rumah dan malam ini pergi makan kat Mydin Mall, ayah lupa nak bawak tongkat tapi Alhamdulillah ayah boleh jalan macam biasa dari parking ke tempat makan.

Satu je Cik Laa nak cakap, ALHAMDULILLAH. Rasa sangat-sangat bersyukur. 



_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Apa Supplemen Shaklee yang Cik Laa berikan pada ayahnya supaya cepat pulih dari Osteoarthritis (sakit sendi)?

1. VIVIX

Vivix  merupakan minuman botanikal antioksidan dan antipenuaan yang membantu mengelakkan kerosakan sel akibat kesan penuaan. Vivix dapat membantu memperbaiki sel yang rosak hingga ke peringkat DNA dan juga membantu menghalang kerosakan sel yang sihat.

2. OMEGA GUARD


Omega Guard merupakan supplemen anti keradangan yang dapat mensurutkan bengkak dan juga mengurangkan rasa ngeri dan sakit akibat inflamasi sendi.Selain itu, bagus untuk kesihatan jantung dan juga kolesterol.

3. OSTEMATRIX


Ostematrix adalah supplemen yang mengandungi kalsium, vitamin D dan magnesium yang dapat membantu dalam menguatkan tulang. Keperluan kalsium yang cukup dapat menguatkan tulang dan menghidari daripada masalah osteoporosis iaitu tulang menjadi rapuh.

Baca juga : >> OSTEMATRIX Pil Kalsium TERBAIK

Jadi, untuk mendapat ketiga tiga supplemen ini untuk masalah Osteoarthritis (Sakit Sendi) supaya orang kesangan anda dapat pulih dengan cepat, boleh membuat pembelian dengan KLIK BUTTON di BAWAH 


Boleh juga hubungi saya di

SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK


Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413




No comments:

Post a Comment

Daftar Keahlian