Daftar Ahli Shaklee

Cara Atasi Masalah Senggugut

Masalah senggugut memang salah satu masalah yang sering dilanda oleh kaum wanita. Ada yang mengalami senggugut ni tidaklah teruk sangat hanya rasa sakit-sakit sedikit semasa datang haid dan ada juga golongan wanita yang mengalami masalah senggugut yang serius sehingga mengganggu kerja-kerja seharian.

Saya pernah berdepan dengan kawan-kawan yang mengalami masalah senggugut yang begitu teruk sehingga terpaksa MC dan juga ada yang lebih teruk sehingga pengsan dan terpaksa dikerjakan ke hospital. Bagi golongan remaja pula ada yang terpaksa ponteng sekolah kerana tak tahan dengan kesakitan yang dialami.

Senggugut ni kesakitan yang dialami sekitar bahagian bawah perut atau pelvis semasa kita datang haid. Kesakitan yang dialami tak dapat digambarkan. Hanya yang pernah alami akan tahu macam mana rasanya..

Bagi anda yang sering mengalami masalah senggugut ni, ada cara untuk atasi masalah senggugut ni dan juga petua-petua tradisional yang boleh anda jadikan panduan. Paling simple yang boleh anda lakukan bila terlalu sakit sangat ialah tuamkan bahagian yang sakit tersebut menggunakan tuala yang direndam dengan air suam atau masukkan air panas dalam botol dan dibalutkan dengan kain. Tuamlah di kawasan yang sakit.


Banyak lagi petua-petua yang boleh anda amalkan sebagai cara untuk atasi masalah senggugut ni. Tapi, kadang-kadang bila dah sakit tu kita hanya nak sakit tu cepat-cepat hilang bukan? Menelan ubat tahan sakit terlalu kerap pun tak elok untuk kesihatan jamgka masa panjang. Jadi, kalau tanya saya cara selamat yang selalu saya amalkan untuk atasi masalah senggugut ni dengan menggunakan supplemen.

Supplemen untuk mengatasi masalah senggugut yang selalu saya amalkan ialah:

ATASI MASALAH SENGGUGUT

OSTEMATRIX: Ostematrix ni supplemen kalsium yang lengkap dengan magnesium, Vitamin D dan lain-lain. Pengambilan kalsium yang tinggi dapat mencegah daripada ketegangan dan menstabilkan cecair dalam badan. Badan memerlukan kalsium yang tinggi semasa datang haid. Jadi, pengambilan kalsium yang tinggi dalam diet dapat mengatasi masalah senggugut. Disarankan diambil beberapa hari sebelum datangnya haid. supplemen ni memang bagus diambil bagi mereka yang memang tak suka minum susu seperti saya..:-D

B-COMPLEX: B-Complex Shaklee mengandungi kesemua Vitamin B yang penting yang diperlukan oleh badan kita. Vitamin B diperlukan untuk membantu mencegah ketegangan pada perut dan juga mengawal emosi semasa kedatangan haid. Emosi yang tidak stabil meningkatkan lagi kesakitan semasa senggugut.

Selain daripada 2 supplemen ni, saya juga mengamalkan GLA Complex. GLA ini elok diambil seawal yang mungkin bagi mengatasi masalah senggugut dengan meringankan simptom senggugut.

Jom ikuti testimoni pengguna dari video di bawah. Bagaimana beliau mengatasi masalah senggugut:



Jadi, bagi anda yang ingin mencuba produk tersebut dan ingin menyelesaikan masalah bulanan anda, hubungi saya dengan kadar SEGERA hari ini. COD di kawasan Gombak, UIA Gombak, Taman Sri Gombak, Taman Greenwood dan kawasan sekitarnya..

Order secara online boleh klik Button di bawah:

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=998331528fa83423269d7650120521a9


SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
FB: Anis Suziana Ahmad                                                  

No comments:

Post a Comment

Daftar Keahlian