Daftar Ahli Shaklee

Bagaimana Nak Kurus Dengan Set Slimming Shaklee

Menjadi kurus seperti sedia kala memang menjadi dambaan semua baik lelaki atau wanita. Nak kurus bukan sahaja untuk mendapatkan bentuk badan yang cantik semata-mata tetapi juga untuk memastikan kesihatan yang lebih baik. Jadi, bagaimana cara nak kurus juga perlu dititik beratkan oleh kita yer..Jangan menyiksa badan anda tapi fahamilah keperluan badan anda. Ilmu juga penting dalam memastikan misi untuk kurus berjaya. Yang paling penting adalah keazaman dan juga disiplin yang kuat.

Berikut adalah Tips Kuruskan Badan yang saya petik dari Blog Kevin Zahri. Saya selalu mengikuti tips-tips serta panduan berdiet secara betul dan sihat dari blog beliau. Jom kita lihat apakah tips-tipsnya..:-
  1. Makan 5-7 hidangan kecil berbanding tiga hidangan besar. Ini bukan sahaja dapat mengawal nafsu pemakanan dan malah memastikan tenaga anda berterusan sepanjang hari.
  2. Jangan skip hidangan. Ia tidak akan membantu anda kuruskan badan kerana 1. nafsu makan akan bergelora dan 2. metabolisma badan akan menurun.
  3. Kenali keperlukan kalori seharian anda. Ramai yang tidak mengenali keperluan kalori seharian masing-masing. Tapi kalau tak tahu, macamana nak mengawal kuantiti pemakanan?!
  4. Roti canai … hmm berapa kalori tu? Pastikan anda kenali kandungan kalori-kalori makanan dan minuman seharian anda. Gunakan laman web seperti Cekodok.com untuk panduan percuma.
  5. Elakkan kalori daripada minuman. Ini adalah tip kuruskan badan yang paling senang. Dengan hanya gantikan minuman bergula seperti teh ais, milo, soft drink dan lain-lain dengan air bebas gula, anda boleh kurangkan lebih kurang 10kg dalam setahun.
  6. Minum air mineral. Air tidak mengandungi apa-apa kalori dan tidak boleh menambahkan berat badan untuk jangka masa panjang. Tapi elakkan pengambilan garam berlebihan kerana ia akan menambah takungan air badan anda.
  7. Jangan makan buah-buahan dengan berlebihan. Walaupun buah-buahan mengandungi vitamin dan mineral, ia juga mengandungi kalori (gula) yang boleh menggemukkan.
  8. Segenggam tangan karbohidrat. Samada anda makan nasi, roti, mee mahupun kentang (semua sumber karbohidrat), pastikan saiz hidangan tidak melebihi segenggam tangan. Kalau tak kenyang, tambah lauk.
  9. Pastikan kuantiti pengambilan protein cukup. Sebagai panduan pastikan anda mengambil 2-2.5g untuk setiap kg berat badan anda. Also ingat, protein lebih mengenyangkan berbanding karbohidrat.
  10. Kawal nafsu makan! Satu-satu cara untuk mengawal nasfu adalah dengan memastikan ia tidak dapat peluang untuk kembang. Kalau nafsu makan sudah datang, maka sudah terlewat. 
Erm..macam mana? Itulah yang saya katakan tadi keazaman dan disiplin yang tinggi perlu kalau nak kurus. InsyaAllah kita sama-sama boleh lakukannya.

Bagaimana nak kurus dengan Set Slimming Shaklee a k a Set Kurus Shaklee?
BAGAIMANA NAK KURUS

Langkah 1:
Anda perlu detox badan anda untuk membuang toksin-toksin di dalam badan anda. Pengumpulan toksin yang banyak di dalam badan dan tidak dikeluarkan akan menyebabkan masalah kesihatan dan nutrien susah diserap oleh badan. Selain itu fungsi detox ini untuk membuang lemak-lemak yang telah diuraikan daripada proses pembakaran lemak.

Anda boleh memilih sama ada Herb-Lax atau pun Alfalfa. Jika ibu menyusu anda lebih disarankan untuk mengambil Alfalfa kerana alfalfa tidak memberi kesan kepada bayi anda.

Langkah 2:
Membakar lemak adalah sangat penting dalam proses nak kurus ni. Selain daripada bersenam, supplemen dapat membantu mempercepatkan proses pembakaran serta pengemulasi lemak di dalam badan anda.

Anda boleh memilih sama ada Omega Guard ataupun Lecithin. Omega berfungsi lebih kepada membakar lemak dan juga dapat menghantar isyarat kenyang pada otak manakala lecithin lebih kepada pengemulasi dan memecahkan lemak-lemak badan anda. Jika keduanya bergabung pasti menghasilkan kesan yang lebih baik. 

Langkah 3:
Protein merupakan makanan terbaik dalam misi untuk kurus. Protein lebih mengenyangkan berbanding pengambilan karbohidrat. 

Anda boleh memilih sama ada Cinch Shake Mix ataupun ESP. Bezanya adalah Cinch Shake Mix mempunyai kandungan leucine yang boleh menjaga otot-otot kita daripada menggeleber apabila proses penurunan berat badan berlaku. Ia dapat mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak. Tapi, bagi ibu-ibu yang menyusukan anak dan ingin kurus, anda lebih digalakkan mengambil ESP berbanding Cinch shake Mix.

Jadi, Bersediakah anda untuk KURUS??? Terpulang kepada semangat dan juga keazaman anda. Produk Slimming Set Shaklee ini bukan ubat untuk kurus tetapi makanan tambahan (supplemen) ataupun pemudah cara dalam membantu anda dalam misi anda nak kurus sempurna secara semulajadi. Jadi, tiada kesan sampingan ataupun bahan kimia yang berbahaya dalam mempercepatkan proses penurunan berat badan.

Testimoni Kurus Dengan Set Kurus Shaklee DI SINI

Nak buat Order? Boleh Klik borang Order Now di bawah atau pun terus hubungi saya..Jika anda mempunyai kekangan budget, kami ada jalan penyelesaian utk anda.


Untuk keterangan lanjut mengenai produk dan konsultasi PERCUMA selepas pembelian, hubungi:

SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
FB: Anis Suziana Ahmad                                                  


No comments:

Post a Comment

Daftar Keahlian